30 / 04 / 2024

ODTÜ yolu açılış konuşması

ODTÜ yolu açılış konuşması

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bu ayın sonunda açılması planlanan ve kamuoyunda " ODTÜ Yolu " olarak bilinen bulvarı " 1071 Malazgirt Bulvarı " olarak isimlendirdi.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Çanakkale ilinde Gelibolu-Eceabat arası mesafeyi 25 dakikaya düşerecek devlet yolu yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Ağrı-Patnos Devlet Yolu açıldı! 1 saatlik süre 35 dakikaya düşüyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılım gösterdi ve açıklamalarda bulund. İşte Ağrı-Patnos Devlet Yolu ile ilgili merak edilenler...

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

Toplu parası olmayan vatandaşların emeklilik yolunu açan yapılandırmada başvuru süresinin uzatıldı. Bu uygulama ile birlikte toplu parası olmayanlara emekli olma imkanı tanınacak. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren gelişmenin ardından emekli olmanın yolu açılıyor...

İşte o karar! Emekliye 355 TL zam yolu açılıyor!

Ocak ayında zamlı maaşlarını alan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak için yasa çıkmasını isterken, memur emeklileri de gözünü toplu sözleşmeye çevirdi. Bu talep hayata geçerse, ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Çevre Yolu hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'nde konuştu. Karaismailoğlu, ''Akhisar Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle kent geçişi 30 dakikadan 5 dakikaya inecek" dedi.

Amasya Çevre Yolu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katılım gösterdiği Amasya Çevre Yolu'nun açılışı yapıldı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı bugün açılıyor!

İstanbul'da günde 1.2 milyon yolcu taşıması beklenen banliyö treni hattı bugün açılıyor. Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için son hazırlıklar tamamlandı.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı yarın açılıyor!

Gebze-Halkalı demir yolu hattı, yarın itibariyle hizmete açılıyor. Açılacak 63 kilometrelik hatla yolculuk 185 dakikadan 115 dakikaya inecek. Hat, İstanbul-Ankara arasındaki yüksek hızlı trenle de entegre olacak.

Gaziantep'te 4 yılda 500 kilometre arazi yolu açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan arazi yollarıyla köylülerin arazisine ulaşımı kolaylaştı. Büyükşehir, 4 yılda 9 ilçeye bağlı köylerde yaklaşık 500 kilometre uzunluğunda yeni arazi yolu açtı.

İstanbul Yeni havalimanının bağlantı yolu bugün açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak olan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi bugün açılıyor. 

Toros Dağları 20 tünelle aşılıyor!

Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan ve "ölüm yolu" olarak adlandırılan Toros Dağları 20 yeni tünelle aşılıyor.

ODTÜ yolu açılış konuşması Haberi

ODTÜ yolu açılış konuşması

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi aylık olağan toplantılarının son gününde Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında toplandı. 

Toplantıda, ay sonunda açılması planlanan, "ODTÜ yolu"na, "1071 Malazgirt Bulvarı" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Toplantıda ayrıca, Batıkent'te yapımı süren ve 1695. Cadde olarak bilinen yeni bulvarın da "Batı Bulvarı" olarak isimlendirilmesi kararlaştırıldı. 

Öte yandan Zafer Çarşısı üstünde bulunan Zafer Parkı'nın "şehrin bütünlüğüne hitap etmesi" ve 12 metre ve üstündeki yol üzerinde bulunması nedeniyle "Büyükşehir Bölge Parkı" olarak belirlenmesini öngören nazım imar planı değişikliğinin onayını uygun bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu da kabul edildi. 


Bizim...