04 / 05 / 2024

odtü yolu dava

odtü yolu dava

Türk Mühendis ve Mimar Odalan Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi Başkanı Selim Tulumtaş, ODTÜ yolu olarak bilinen yol için dava açtıklarını söyledi...

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Melih Gökçek'ten ODTÜ yolu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek, “Ankara’nın akademik ulaşım ana planı 2038” planını, parça parça açıklıyor. Gökçek, daha önce bir çok tartışmaya sebep olan ODTÜ yolu için bir açıklama daha yaptı.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu!

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konularını ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki anlaşmazlıkların dava yolu ile çözümünü kaleme aldı.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

ODTÜ arazisine AVM yapılacak mı?

ODTÜ' de, Bilkent yolu ve Eskisehir yolu köşesindeki ODTÜ arazisi içinde hafriyat çalışmasının hız kazanması ve alanın kelleşmesi fotoğrafları bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

ODTÜ Yolu'nda gecekondu sorunu çözülemiyor!

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. Kriz 7 yıldır çözülemiyor.

Eskişehir Yolu Güneyi imar planları iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Yolu güneyindeki tapulama ve imar planları Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi.

Mimarlardan 4'üncü ODTÜ davası!

ODTÜ arazisinde sürekli plan değişikliği yapıldığını savunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, askıya çıkan 4’üncü plana da dava açtıklarını söyledi. İşte açıklama...

Mimarlar Odası, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ’den geçecek tünel yol ile Eymir Gölü’nü ilgilendiren ve askıya çıkan ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı eleştirerek dava açacaklarını söyledi.

odtü yolu dava Haberi

odtü yolu dava
Tulumtaş, 18 Eylül'de Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı aleyhine açtıkları davaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Söz konusu bağlantı yolundan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 1991 yılında belediye meclis kararıyla onaylanan Nazım İmar Planında "iki mahalle arasında bir bağlantı yolu" olarak bahsedildiğini ifade eden Tulumtaş, 1993'te "trafik yolu" olarak değiştirildiğini, 1994'te ise bölgenin gelişimi esas alınarak 4 şeritli bir yol olarak genişletildiğini iddia etti.

Tulumtaş, 2007'de ise Ankara Üst Ölçek Nazım İmar Planında yolun güzergahı tanımlanarak, "yolun iki mahalle arası bağlantı yolu olmaktan çıkarıldığını" öne sürdü.

Koruma Amaçlı İmar Planı onaylanmadan, 100. Yıl ve Çiğdem Mahallesi arasında yol inşaat çalışmalarına başladığını iddia eden Tulumtaş, şöyle konuştu: "Yol yapımının gündeme getirildiği bu süreçte gerek işin ihale ediliş biçimi gerekse...