05 / 05 / 2024

ODTÜ yolu projeleri

ODTÜ yolu projeleri

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bu ayın sonunda açılması planlanan " ODTÜ Yolu " nu " 1071 Malazgirt Bulvarı " olarak isimlendirdi.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Ankara Gölbaşı'nda bisiklet yolu projeleri hızlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin bitirilmesinin ardından bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. 

Yeni bisiklet yolu projeleri yolda!

Ülke genelinde 49 kilometrelik bisiklet yolu projelerinin inşaat devam ederken 300 kilometrelik bisiklet yolu için çalışmalar devam ediyor.

AYM'nin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili kararının gerekçesi açıklandı!

CHP, Yap-İşlet-Devlet modeline ilişkin yasaya eklenen ‘Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri’ ibaresinin iptal edilmesi talebiyle AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor!

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminin önemli projeleri arasında yer alan Hicaz Demir Yolu'nun restorasyon çalışmaları için Ürdün'de toplandı.

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli uygulanacak!

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri "yap-işlet-devret" modeli kapsamına alınacak...

Kanal İstanbul YİD modeli kapsamına alınacak!

Yapılan yeni düzenlemeyle, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alınacak.

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli!

Kanal İstanbul düzenlemesinin yer aldığı torba teklifi komisyonda kabul edildi. Buna göre Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alınacak...

Kayseri'nin demir yolu projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin raylı sistem projelerini masaya yatırdı.

Antalya'ya erişecek demir yolu projelerinde çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Turizm kenti Antalya'nın demir yolu bağlantısının yapılması lazım. Antalya'ya erişecek demir yolu projesinin etüt projeleri devam ediyor. Hedefimiz, önümüzdeki yıl bitirip onun da bir an önce inşaatına başlamak" dedi.

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

Hasan Engin: Geleceğe yön verecek projeleri destekliyoruz!

Başkan Engin geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz açıklamasını yaparken, projeleri sırasıyla söyledi; Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi.

ODTÜ yolu projeleri Haberi

ODTÜ yolu projeleri

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi aylık olağan toplantılarının son gününde Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında toplandı.


Toplantıda, ay sonunda açılması planlanan, "ODTÜ yolu"na, "1071 Malazgirt Bulvarı" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


Toplantıda ayrıca, Batıkent'te yapımı süren ve 1695. Cadde olarak bilinen yeni bulvarın da "Batı Bulvarı" olarak isimlendirilmesi kararlaştırıldı.


Öte yandan Zafer Çarşısı üstünde bulunan Zafer Parkı'nın "şehrin bütünlüğüne hitap etmesi" ve 12 metre ve üstündeki yol üzerinde bulunması nedeniyle "Büyükşehir Bölge Parkı" olarak belirlenmesini öngören nazım imar planı değişikliğinin onayını uygun bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu da kabul...