30 / 04 / 2024

Ofis mobilyası çalışma psikolojisi

Ofis mobilyası çalışma psikolojisi

İş dünyasından aldıkları taleplere göre ar-ge ve tasarım çalışmaları geliştiren ofis mobilyası üreticileri ofis dizaynı, mobilya rengi ve çalışma gruplarının tasarımının çalışma psikolojisini nasıl etkilediğine dair ilginç açıklamalarda bulundu...

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Mini ev ofisler iş dünyasında çalışma düzenini sil baştan değiştiriyor!

Hollandalı mimarların dizayn ettiği mini ev ofisler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla daha yaygın hale gelen uzaktan çalışma uygulaması için evde ofis ortamı ihtiyacına yanıt veriyor.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.

Ortak çalışma alanları ofis giderlerini 4 kat azaltıyor!

Ortak çalışma alanlarına yalnızca serbest çalışanlar ve girişimciler ilgi göstermiyor. Kurumsal şirketler de hem giderlerini azaltmak, hem de çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı sunup yaratıcılıklarını beslemek için yıllık toplu üyelikler alıyor.

Ankara Arp Kule'de A plus çalışma ortamı!

Mimari tasarımı, teknik ve sosyal olanakları ile Ankara'nın ofis yaşamına A plus çalışma ortamı sağlayan Arp Kule, Eskişehir Yolu'nun A plus ofis projesi olarak gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından lokasyonu, inşaat kalitesi, teknik sosyal donatıları ile iyi bir yatırım aracı olarak görülüyor.

BIGG, çalışma kültürü çözümleriyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor!

25 yılı aşkın tecrübesiyle ofis mekanları üzerine uzmanlaşan Mimar Gürhan Bakırküre tarafından kurulan Bigg, "Çalışma Kültürü Çözümleri" alanında verdiği hizmetle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Vergi dairesi çalışma saatleri 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken değer artış kazancı ve kira gelir vergisi için beyanname dönemi Mart ayı ile başladı. İşte 25 Mart'a kadar verilecek beyannameler için vergi dairesine gidecek olanlara vergi dairesi çalışma saatleri 2015...

CSO Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesinde denetim!

Atatürk Kültür Merkezi alanı dördüncü bölgede yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesine Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından dün denetim yapıldı.

Iglo Architects'ten elegan ve dinamik çalışma ortamı!

Iglo Architectst ofis yapısı, modern kurgulanan çalışma alanları, özgün malzeme seçimleri, rafine detayları ve kurumsal renklerle yaratılan dinamik çözümleriyle bankacılık hayatının ciddiyetini dengeleyerek renkli ve yaratıcı bir çalışma ortamı sunuyor.

Resmi inşaat çalışma saatleri!

Resmi inşaat çalışma saatleri, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte resmi inşaat saatleri...

AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerde uygulanacak esaslar, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM çalışma saatleri yasası 2015!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, yeni yasa ile AVM çalışma saatleri değişiyor mu?

Ofis mobilyası çalışma psikolojisi Haberi

Ofis mobilyası çalışma psikolojisi

Çalışma saatlerinin uzunluğuna dikkat çeken üreticiler ofis dizaynı, mobilya rengi ve çalışma gruplarının tasarımının ofis çalışanlarının performansları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu savundu. Şirketteki yetki hiyerarşisi ve mobilya ergonomisinin de ofis mobilyası üretiminde göz önünde bulundurulan etmenlerden olduğu belirtildi.

Meslek grupları ve çalışan psikolojilerine göre endüstriyel tasarımlar geliştirdiklerini belirten Çağın Ofis Mobilyaları Genel Müdürü Murat Sarı, firma yöneticilerinin mobilya siparişi verirken daha özenli olması gerektiğini söyledi.

İç mimar eşliğinde ve 3D-max programı yardımıyla ofis dizaynı yaptıklarının altını çizen Sarı, çalışanların ofis mobilyası almadan önce tüm psikolojik etkenleri masaya yatırarak ona göre karar vermesi gerektiğini belirtti.


MESLEK GRUPLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Çağın Ofis Mobilyaları’nın üretimde meslek gruplarını birinci parametre olarak ele aldığını vurgulayan Sarı şunları söyledi:

“Hangi meslek grubuna dâhil olduğunuz mobilya seçiminde önemli bir...