28 / 04 / 2024

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.



Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek.

Sözcü'de yer alan habere göre; Google, çalışanlarının evden çalışmalarını isteyen ve bu adımı atan ilk şirketlerden biri olmuştu. Pandemi sürecinde çalışanlarının ofise dönüşleri birçok kez ertelendi. Tarih önce Ocak 2021’e, sonra Temmuz’a ve en son olarak Eylül’e ötelenmişti. 

Koronavirüs aşısının ilk dozlarının Amerika Birleşik Devletleri’ne ulaşmasıyla birlikte bu uzun soluklu uzaktan çalışma döneminin ardından Google’ın da aralarında olduğu şirketler, çalışanların ofislere nasıl geri döneceklerine ilişkin fikir üretmeye başladı.

Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai, Pazar gecesi çalışanlara gönderdiği bir mailde, şirketin ofise dönmenin güvenli hale gelmesinden sonra “esnek bir çalışma haftası” fikrini test ettiğini dile getirdi. Pilot plana göre, çalışanların diğer günler evden çalışırken “işbirliği günleri” için ofiste haftada en az üç gün çalışmaları öngörülüyor. 

Google, daha esnek çalışma alanlarının bir parçası olarak, daha az Kovid-19 riski olan alanlara yeni ofis tasarımları yerleştirmeyi planladığını belirtti. Çalışanlara, on iki kadar kişi için ortak çalışma yerleri ayırtma ve daha büyük toplantılar için dış mekanların güvenliğini sunma gibi imkanlar sağlamayı planlıyor. Ev dışında sessiz bir alan ihtiyacı bulunan çalışanlar için firma, ofislerinde rezerve edilebilir masalar sunacak.

Google ayrıca, özellikle uzaktan çalışmaya uygun yerlerde yaşamayan çalışanlar için ofiste çalışma deneyimi ile evden çalışma arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olacak yeni yollar geliştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. Şirket, profesyonel kalitede yayınları çevrimiçi olarak gruplara göndermek için ofis içi sunum kabinleri tasarladığını açıkladı. 

Çözüm arayan tek firma Google değil. Geçen ay ViacomCBS çalışanlarına, çalışma takvimlerini kendi aralarında ‘evde ve ofislerinde çalışmak arasında’ bölmesini istediğini belirtti. Bunu yaparken şirket, hibrit bir modelin çalışanlar için daha fazla esneklik sunarken, gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltacağını ve maliyetleri de düşüreceğini ifade etti.

Fiziki ofisler terk ediliyor!

2021'de ofis trendleri neler olacak?

 


 


Geri Dön