02 / 05 / 2024

ofisler kapanacak mı

ofisler kapanacak mı

Kovid-19 salgını dünya genelindeki çalışma hayatının yapılarını da etkiliyor. Farklı konumlarda daha çok şirketin bulunduğu plazalarla daha az kişinin çalıştığı küçük ofisler ya da esnek ofislere rağbet arttı.

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.

Ara tatil bekleyen öğrencileri sevindirecek haber! Kasım ara tatili uzatıldı mı? 

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 9 günlük ara tatil için geri sayım başladı. Tatil planları yapan öğrencilere güzel bir haber daha geldi. Kasım ara tatili uzatıldı mı? Ara tatilin süresi ne kadar olacak? Okullar ne zaman kapanacak? İşte bu merak edilen soruların yanıtları…

Memur maaşları ne kadar olacak? Kamu işçisi ve memur maaşı arasındaki makas kapanacak mı? 

Memura verilen 22 bin lira maaş müjdesinin ardından, işçi ve memur maaşları gündem oldu. En düşük memur maaşı ile işçi maaşı arasında fark olacak mı? 

Borç yükünden kurtaracak tatlı son dakika müjdesi! Şimdi başvurmayan sonra çok üzülür! Borcunuz saniyede kapanacak!

Borç yükünden kurtaracak tatlı son dakika müjdesin resmen verildi. Müjdeli haber GarantiBBVA'dan geldi. Şimdi başvurmayan sonra dizini döver. Borcunuz 5 dakika içinde kapacak. İşte detaylar...

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal üretimde daha planlı olunması gerektiğini ve bu hedefe ulaşmak için her türlü sevk ve idarenin bakanlık tarafından yürütüldüğü bir çalışma sürecine girdiklerini açıkladı. Kirişci, “İstediğimi ekerim devri kapanacak” dedi.

Ofisler konut olunca KDV iadesi alınabilecek mi?

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, ofisler konuta dönüşmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Rusya-Ukrayna savaşı Laleli esnafını da etkiledi: Kepenkler kapanacak mı?

Rusya ve Ukrayna savaşında 20. güne girilirken, savaşın yarattığı ekonomik yansımalar Türkiye’de de görülüyor. Rusların ve Ukraynalıların uğrak yeri olan İstanbul Laleli’de sakin durum dikkatleri çekiyor.

Mini ev ofisler iş dünyasında çalışma düzenini sil baştan değiştiriyor!

Hollandalı mimarların dizayn ettiği mini ev ofisler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla daha yaygın hale gelen uzaktan çalışma uygulaması için evde ofis ortamı ihtiyacına yanıt veriyor.

AVM'ler yılbaşında açık mı 2022?

AVM'ler yılbaşında açık mı 2022 sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gitmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki AVM'ler yılbaşında açık mı 2022? Alışveriş merkezleri yılbaşında açık mı 2022? AVM'ler yılbaşında kaçta açılacak? AVM'ler yılbaşında kaçta kapanacak?

Kripto para devri kapanacak mı?

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, büyüklüğü 3 trilyon doları aşan kripto para piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelyut, ''Müzik durduğunda umarım bunların yatırımcıları oturacak bir koltuk bulur'' diye konuştu.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Ofisler yazlık evlere taşındı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte ofisler de yazlık evlere taşındı...

Ofisler konutlara mı dönüşüyor?

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyanın birçok yerinde otellerin ve ofis binalarının büyük bir bölümü neredeyse 1 seneden fazla zamandır boş kaldı. Peki ofisler ne olacak? Kovid-19 salgını ile beraber ofis binalarının apartman dairelerine çevrilmesi yeni normal olabilir mi?

ofisler kapanacak mı Haberi

ofisler kapanacak mı

Kovid-19 salgını dünya genelindeki çalışma hayatının yapılarını da etkiliyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Can Polat'ın haberine göre; pandemide pek çok büyük ve orta ölçekli şirket, uzaktan çalışmaya geçiş yaptı.

Genel müdürlükler ve merkez ofislerde kapanmalar başladı. Bu durum, gayrimenkul sektörünü de etkiledi, ofis pazarında değişikliklere neden oldu. Farklı konumlarda daha çok şirketin bulunduğu plazalarla daha az kişinin çalıştığı küçük ofisler ya da esnek ofislerin tercih edilirliği arttı. Talepte yaşanan yükseliş, plaza tipi ofislerdeki kira tutarlarını da etkiledi Kiralar bir senede yüzde 24.44, satış fiyatları ise yüzde 14.33 yükseldi. 

‘ESNEK’ TALEBİ ARTTI

Türkiye’de gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmeler yapan Endeksa Üst Yöneticisi Görkem Öğüt, sektörde bir dönüşüm yaşandığına dikkat çekerek koronavirüs salgınıyla beraber kalabalık büyük ofislerin gözden düştüğünü dile getirdi. Evden çalışmanın yaygın hale...