02 / 05 / 2024

Oger inşaat kurtarılacak mı

Oger inşaat kurtarılacak mı

Suudi Arabistan hükümetinin, dev inşaat taahhüt şirketi Oger'in, batmasını önlemek için gerekli olan milyarlarca dolarlık borç erteleme görüşmelerini durdurduğu bildiriliyor.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor. Söz konusu ihaleler 30 Ocak, 2 Şubat, 6 Şubat ve 8 Şubat'ta yapılacak.

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

İstanbul Tuzla'da bina inşaatı yaptırılacak! 10 milyon TL'ye! 

Mülkiyeti Vakıflar Umum Müdürlüğüne ait olan İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, Manastır Mevkiinde yer alan tarlada bina inşaatı yaptırılacak. İşte detaylar...

Hatay'da 22.5 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi yaptırılacak!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 24 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak.

İzmir Karaburun'da sit alanına yapılan inşaat yarın yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen inşaatı devam eden yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi, inşaat yarın yıkılacak.

Samsun'da yapılacak santralde inşaat ruhsatı çelişkisi!

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak biyokütle enerji santralinin inşaat ruhsatının ‘iki katlı depo’ olarak düzenlendiği ortaya çıkınca, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu,  "Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Depo ruhsatıyla inşaat yapılmaz" dedi...

Edremit'te 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikildi!

Kaz Dağları’nın dibindeki Edremit Körfezi’nde 25 senede, 3,5 milyon zeytin ağacı imara açılan araziler sebebiyle kesildi. 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikilerek büyük bir ağaç katliamına imza atıldı

Alemdar İnşaat Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı'na katılacak!

Bolu'nun önemli inşaat şirketlerinden biri olan Alemdar İnşaat, Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı'na katılacak. Fuar 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Giresun Eynesil'e yapılacak devlet hastanesi inşaatı mecliste!

Giresun'un Eynesil ilçesine yapılacak devlet hastanesi inşaatının durumu ve planlanan hizmet birimleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de tartışılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Türkiye’nin inşaat sektörünün devlerini Mardin’de bir araya getirerek sektörün sorunlarını tartışılacak.

Oger inşaat kurtarılacak mı Haberi

Oger inşaat kurtarılacak mı

Suudi Arabistan hükümetinin, dev inşaat taahhüt şirketi Oger'in, batmasını önlemek için gerekli olan milyarlarca dolarlık borç erteleme görüşmelerini durdurduğu bildiriliyor.


Bu bilgi konuya yakın kaynaklar tarafından verildi ancak ne Oger ne de Suudi Arabistan maliye bakanlığı herhangi bir yorumda bulundu.


Lübnan'ın eski başbakanlarından Saad Hariri'nin ailesine ait olan Oger, Suudi Arabistan'da savunma tesislerinden okullara, hastanelere kadar çeşitli inşaat projelerinin yer aldığı dev altyapı ve kalkınma yatırımlarının teslim edildiği iki mega-müteaahit şirketten biri.


Oger Türk Telekom'un çoğunluk hissesine sahip olan Oger Telecom'u da bünyesinde bulunduruyor. Kaynaklardan bir tanesi, Suudi hükümeti ile Oger arasındaki görüşmelerde tartışılan seçenekleden birinin de, Oger Telecom veya benzeri yatırımlardan bazılarının satışı olduğunu söyledi. 


Suudi Arabistan'ın petrol gelirlerinde 2014 yılı ortasından bu yana görülen düşüş ve bunun sonucunda devletin harcamalarında yaptığı...