09 / 05 / 2024

öğrenci evi kiraları

öğrenci evi kiraları

Uzaktan eğitim süreciyle birlikte memleketlerine giden öğrenciler, oturmadıkları halde ev kiralarını ve yurt ücretlerini ödüyor. Öğrenciler, konuya ilişkin çözüm bekliyor.

Kirada oturan üniversite öğrencileri çözüm bekliyor!

Koronavirüs sürecinde özellikle kirada oturan üniversite öğrencileri için çözüm üretilmediğini savunan Emek Gençliği İzmir İl Yöneticisi ve Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Emre Gökmen, kiraların üniversitelilerden faizli istendiğini söyledi.

Kira sorunu öğrencileri de vurdu: Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı iki yılda 700 bini geçti!

Kiralar öğrencileri de vurdu. 2021 ve 2022 yılında 728 bini aşkın öğrenci üniversiteyi bıraktı. En çok terk etme büyük kentlerde yaşanırken üniversitelerini bırakan öğrenci sayısı ülkedeki 50 şehrin nüfusunu geçti.

Evi kirada olanlar ve kirada oturanlar dikkat! Resmen sil baştan değişti! İşte yeni kiralar...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiraların belirlenmesine ilişkin yeni kararı kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Ev sahibinin ‘Evim pansiyon olarak kullanılıyor’ diye yaptığı şikayet üzerine üçü üniversiteli, biri öğretmen 4 kişinin kaldığı İstanbul Bahçelievler’de yer alan konut gece yarısı zabıta tarafından mühürlendi. 

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Öğrenci ve emlakçının ortak sorunu yüksek kiralar!

İstanbul genelinde hızla tırmanan kira ücretleri hem öğrencileri hem de emlakçıları zor duruma sokuyor. Emlakçılar bu yükselen kiralar karşısında çaresiz kaldıklarını dile getirdi. 

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Öğrenci şehirlerinde evler boş kaldı, kiralar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle öğrenci evleri de boş kaldı...

Bu illerde evi olanlar yaşadı! Kiralar uçtu!

Koronavirüs sonrası konuta olan talep canlanmaya devam ediyor. Evde kalmak isteyen ve izole olmak isteyen vatandaşlar, yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep ediyor. Peki kira fiyatları ne oldu? Kiralar en çok hani bölgede arttı?

Univa 1 ayda 10 öğrenci evini sahipleriyle buluşturdu!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, bu dönemde dijital ortamda toplam 10 adet öğrenci evi satıldı. Salgının toplum sağlığıyla beraber ekonomiyi de derinden etkilediğini kaydeden Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “Bu süreçte yatırımcılarla buluşturduğumuz öğrenci e

Univa'da satış süreci dijitale taşındı!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa da tüm süreçlerini dijitale taşıdı. Bu kapsamda proje incelemelerinden imza aşamasına kadar olan tüm süreç dijital olarak yürütülecek.

Erkanlı Holding’ten İngiltere'de Univa Evi Projesi!

Erkanlı Holding, Experience Investment ile İngiltere Cardiff'te yapımına başladığı yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa’yı tanıttı. Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, Univa Evi Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Univa projelerinde KDV oranı yüzde 8!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, KDV indirimi teşvikine devam ediyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, " Teşvikler son derece önemli. Bu yüzden, bizde yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirime uygulamasına şirket olarak devam edeceğiz" dedi...

öğrenci evi kiraları Haberi

öğrenci evi kiraları

Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesiyle beraber öğrencilerin karşı karşıya kaldığı sorunlardan birisi de öğrenci evleri ve yurtlar oldu. Birçok öğrenci uzaktan eğitim süresince memleketinde olmasına rağmen üniversitelerinin olduğu şehirlerdeki ev kiralarını ve yurt ücretlerini ödüyor.

BirGün'den Furkan Gelici'nin haberine göre, birçoğu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca ilk başta üniversitelerin 3 hafta süreyle tatil edileceği bilgisi verilmesi sebebiyle memleketine ders kaynaklarını ve araç gereçlerini almadan gitti. Sonrasında gelen şehirlerarası ulaşım kısıtlaması ve salgının iyice yayılması sebebiyle geri dönme şansı kalmayan öğrenciler, kira ve yurt sorunlarından mustarip oldu. 

Üniversitelerin tatil edileceği haberini aldıktan sonra memleketine dönen İstanbul Üniversitesi’nden ismini paylaşmak istemeyen bir öğrenci, “Salgının ilk günlerinde okulları 3 hafta tatil edeceklerini söylediler ve ben de ona göre hazırlanıp memleketime gittim, ancak o tarih uzadıkça uzadı. Babam...