06 / 05 / 2024

öğrenci evi kirası

öğrenci evi kirası

Öğrenci şehri Eskişehir’de, pandemi nedeniyle alınan uzaktan eğitim kararı sonrasında öğrenciler ev eşyalarını satıp kenti terk ediyor. Ev sahipleri ve öğrenciler arasında anlaşmazlıklar yaşanırken, özellikle üniversitelere yakın mahallerde kiralık ev ilanları arttı.

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

Flaman bölgesindeki en pahalı öğrenci şehri olan Hasselt'te bir odanın kirası 500 euro sınırına dayandı. Öğrenciler yüksek kiralara tepki göstermeye başladı.

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 

Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran şehirlerden biri olan Antalya’da öğrenciler barınma sorununa tepkili. Kentte, 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor. 

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Ev sahibinin ‘Evim pansiyon olarak kullanılıyor’ diye yaptığı şikayet üzerine üçü üniversiteli, biri öğretmen 4 kişinin kaldığı İstanbul Bahçelievler’de yer alan konut gece yarısı zabıta tarafından mühürlendi. 

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Antalya'da kirasını ödeyemeyen kiracıya emlakçıdan 'anahtarını alırım' tehdidi! 

Koronavirüs sebebiyle çalışamayan Ayşe Biçici, evinin 1 aylık kirasını ödeyemedi. Evi kiralamasına aracı olan emlakçı Biçici'yi anahtarı alıp, evden atmakla tehdit etti...

Univa 1 ayda 10 öğrenci evini sahipleriyle buluşturdu!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, bu dönemde dijital ortamda toplam 10 adet öğrenci evi satıldı. Salgının toplum sağlığıyla beraber ekonomiyi de derinden etkilediğini kaydeden Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “Bu süreçte yatırımcılarla buluşturduğumuz öğrenci e

Univa'da satış süreci dijitale taşındı!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa da tüm süreçlerini dijitale taşıdı. Bu kapsamda proje incelemelerinden imza aşamasına kadar olan tüm süreç dijital olarak yürütülecek.

Erkanlı Holding’ten İngiltere'de Univa Evi Projesi!

Erkanlı Holding, Experience Investment ile İngiltere Cardiff'te yapımına başladığı yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa’yı tanıttı. Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, Univa Evi Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Univa projelerinde KDV oranı yüzde 8!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, KDV indirimi teşvikine devam ediyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, " Teşvikler son derece önemli. Bu yüzden, bizde yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirime uygulamasına şirket olarak devam edeceğiz" dedi...

Univa Kocaeli’de Ocak ayında 30 öğrenci evi satıldı!

Türkiye’de bir ilke imza atıp gayrimenkul sektöründe yeni bir döneme kapı açan Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, 2020 yılına hızlı bir giriş yaptı. 

Konut hesabı uygulaması 'öğrenci evi' satışlarını artıracak!

Devletin ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere verdiği desteklerin artması konut sektörünü canlandırıyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Konut Hesabı” aracılığıyla birikim yapanlara devletin bu yıl sunduğu 30 bin TL’lik desteğin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada öğrenci evi yetersiz!

Gayrimenkul sektöründe büyüme kaydeden öğrenci evleri, dünya genelinde de büyük potansiyel taşıyor...

Univa'dan 2019 Kasım ayına özel kampanya!

Yatırımcılara kolaylıklar sağlayan Univa, yatırımcılara yüzde 10 peşin ve 50 ay vadeyle 1.644 TL’lik taksitlerle öğrenci evi sahibi olma imkânı sunuyor...

öğrenci evi kirası Haberi

öğrenci evi kirası

Öğrenci şehri olan Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, bu yılki eğitim- öğretim güz döneminin uzaktan eğitimle yapılması kararlaştırıldı. Bu nedenle farklı şehirlerde yaşayan ve Eskişehir'de üniversite eğitimi alan öğrenciler evlerini tahliye etti. Birçoğu evlerindeki eşyaları ikinci el alım- satım yapan dükkanlara satıp bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Bu nedenle özellikle üniversitelere yakın mahallerde ’kiralık ev’ ilanları yükseldi.

’EV SAHİPLERİ VE ÖĞRENCİLER ARASINDA ANLAŞMAZLIKLAR YAŞANIYOR’

Hürriyet'ten yer alan habere göre; Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, üniversitelerin uzaktan eğitime başlaması nedeniyle öğrencilerin evlerini boşalttığını ve bu nedenle bazı ev sahipleri ile öğrenciler arasında anlaşmazlıkların olduğundan bahsetti. Öğrencilerin oturduğu evlerin boşalması nedeniyle kiralık ev sayısında artış yaşandığından bahseden Çelik, "Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle şehrimiz bir sessizlik içerisine girdi. Eskişehir’de...