02 / 05 / 2024

Öğrenci evlerine yabancı ilgisi

Öğrenci evlerine yabancı ilgisi

İstanbul'a yatırım iştahı hız kesmeden devam eden yabancı yatırımcı, gözünü öğrenci konutlarına dikti. Türkiye'nin genç nüfusa sahip olmasının da etkisiyle, yatırımcılar İstanbul'dan öğrenci evi alıyor

Kiradan tasarruf için öğrenci evleri depolara taşındı!

İzmir'de birçok üniversite öğrencisi, Kovid-19 salgını sebebiyle eğitimin online olarak devam etmesi kararının ardından, memleketlerine gitti. Öğrenci evlerine ödedikleri kiradan tasarruf etmek isteyen üniversiteliler, saklama depolarında konteyner kiralıyor...

NCadde Ateş Corner'de teslimler bu yıl!

Özyurtlar Holding, üniversiteli gençlere yepyeni bir yaşam konsepti sunduğu NCadde Ateş Corner ile öğrenci evlerine üst düzey yaşam formu kazandırdı...

Yabancılar, Türkiye’de ‘öğrenci evine’ çıkacak!

Erkanlı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erkanlı, 2021 yılına kadar tüm dünya genelinde öğrenci nüfusunda yaşanacak artışın Türkiye’deki yatırımları doğrudan etkileyeceğine vurgu yaptı...

Yarım kalmış projeler öğrenci evlerine dönüşüyor!

Gayrimenkulde talep daralınca aynı segmente yönelik üretilen bazı ürünler yarım kaldı ve şimdi bunlar dönüşüm sürecine girdi. Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, yarım kalmış projeleri öğrenci evlerine dönüştürdüklerini anlattı.

Gayrimenkulde fark yaratan stratejiler!

İşlerin durma noktasına geldiği gayrimenkul sektöründe şirketler, stokta kalan konutları eritmek için farklı strateji geliştirme yarışına girdi. Kimi şirket gurbetçilere yönelirken, kimi yaşlılara yönelik rezidansa yöneldi, kimileri de satılmayan evleri öğrenci evlerine çeviriyor.

Univa Öğrenci Evi Kampüsleri yabancı yatırımcılara satıldı!

Erkanlı Holding'in Asset Campus ortaklığıyla hayata geçirdiği “Univa Öğrenci Evi Kampüsleri” projesi yabancı yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Sakarya’daki öğrenci evi projesine Ürdün'den yoğun talep geldi.

Erkanlı Holding’in öğrenci evlerine Ürdün'den talep!

Erkanlı Holding’in dünyaca ünlü Asset Campus iş birliğiyle hayata geçirdiği Univa Öğrenci Evi Kampüsleri, yabancı yatırımcılardan ilgi görüyor. 

Univa'nın son 120 öğrenci evini Ürdün’deki yatırımcılar aldı!

Tek seferde en büyük yabancı yatırımı çeken Univa Sakarya’daki tüm öğrenci evleri satıldı. Univa'nın son 120 öğrenci evini Ürdün’deki yatırımcılar satın aldı..

Univa Öğrenci Evi Kampüsü'ne Araplar ilgi gösterdi!

Erkanlı Grup’un Türkiye’de bir ilke imza atarak dünyaca ünlü AssetCampus işbirliği ile Sakarya’da inşa ettiği Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti. 

Öğrenci evlerine yabancı markajı!

Erkanlı Grup, geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Sakarya'da Univa Student Residence adıyla tapulu olarak satılan öğrenci evi projesini geliştirdi. Projeye yabancı yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

Nef'ten öğrenci evlerine 750 milyon TL'lik yatırım!

Konut, ofis ve alışveriş merkezinin yanı sıra öğrenci evleri ve yaşlı bakım evi gibi yatırımlara da ihtiyaç olduğuna dikkat çekiliyor. Bu alandaki potansiyeli değerlendiren gayrimenkul şirketi Nef, öğrenci rezidansı hayata geçirmeye karar verdi.

Yabancı fonlar, Türkiye'deki rotasını öğrenci evlerine çevirdi!

Yabancı fonlar, AVM’lerde uzayan geri dönüşler nedeniyle rotayı öğrenci yurtlarına kaydırdı. Üniversitelerde kalan öğrencilerin sadece yüzde 10’unun yurtlarda kalması öğrenci evlerine olan yatırım talebini arttıracağı belirtiliyor.

İstanbul'daki öğrenci konutlarına yabancı ilgisi!

İstanbul'a yatırım iştahı hız kesmeden devam eden yabancı yatırımcı, gözünü öğrenci konutlarına dikti. Türkiye'nin genç nüfusa sahip olmasının da etkisiyle, yatırımcılar İstanbul'dan öğrenci evi alıyor

Öğrenci evlerine yabancı ilgisi Haberi

Öğrenci evlerine yabancı ilgisi

Urban Land Institute (ULI) ve PwC işbirliğiyle hazırlanan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu'ndan derlenen "En İyi Yatırım Pazarları" listesine göre İstanbul, uluslararası gayrimenkul yatırımcısının en çok tercih ettiği Avrupa şehirleri arasında 20. sırada yer alıyor. İstanbul, geçen yıl bu listede yedinci sırada yer alırken, Avrupa şehirlerindeki ekonomik iyileşmeyle birlikte gelen sıçrayış nedeniyle bu yıl 13 sıra geriledi. ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, "İstanbul sıralamada düşüş gösterse de, hala yatırımcının ilgisi devam ediyor ama bu durumun iş hacmine dönmesine ihtiyaç var. Önümüzdeki yılla birlikte bunun yükselişe geçeceğine inanıyorum. Avrupa'nın en önemli yatırım araçlarından biri olan öğrenci evleri açısından ise İstanbul, küresel yatırımcılar için önemini koruyor" diye konuştu. 


463 milyon euroluk mülk satıldı 

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu'na göre bu yıl...