03 / 05 / 2024

öğrenci yurdu yatırım

öğrenci yurdu yatırım

EVA Gayrimenkul'ün raporuna göre, 2013 itibarıyla İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiği, ancak sadece yüzde 35'inin barınma olanağı bulduğu ortaya koyuluyor.

Erkanlı Holding'ten yeni yatırım imkanı! UNİVA markasıyla öğrenci evleri geliyor!

Türkiye’de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkan Erkanlı Holding bünyesindeki UNİVA markası, öğrenci evlerini, Türkiye’ye alternatif bir yatırım imkanı olarak sunmak için çalışmalara başladı.  

İzmir Bağyurdu OSB'ye 20 yeni fabrika yatırımı!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), Başkanı Aydın Telseren, 2020 yılı içinde 20 fabrikanın temelini atacaklarını söyledi ve sanayiciye yatırım çağrısında bulundu.

Erkanlı Öğrenci Evi Ve Yapı Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Erkanlı Öğrenci Evi Ve Yapı Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Rıza Hüseyin Erkanlı tarafından kuruldu. 

Turizmde 213 projeye yatırım teşviği!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında, "komple yeni otel yatırımı, modernizasyonu ve öğrenci yurdu" yatırımlarından meydana gelen 213 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Akfen Holding 5,5 milyar TL'lik yatırım planı yapıyor!

Akfen Holding, iştirak satışlarından elde ettiği geliri farklı iş kollarına yatırıyor. Yeni şehir hastanesi projeleriyle ilgilenen holding, öğrenci yurtları da kuruyor. Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav toplamda 5,5 milyar TL’lik yatırım planları olduğunu açıkladı.

Univa Student Residence’ta 990 TL'ye yatırım fırsatı!

Erkanlı Grup, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Student Residence projesinde lansmana özel bir kampanya başlattı.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

İzmir Kemalpaşa'daki BAYOSB'den 20 milyon TL'lik yatırım!

İZMİR Kemalpaşa Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren başkanlığında toplanan BAYOSB Müteşebbis Heyeti, içerisinde hafriyat ve altyapı çalışmaları da bulunan toplam 20 milyon liralık ikinci etap yatırımını onayladı.

Öğrenci yurdu yatırımları son dönemde arttı!

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Amasra Lisesi Öğrenci Yurdu 2016 yatırım programına alındı!

Ak Partili Bartın Milletvekili Tunç, Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için yurt ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini ve 2016 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını söyledi.

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti.

Gayrimenkulde yatırımın ekseni değişiyor!

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa şehirlerindeki gayrimenkul trendlerini ortaya koyan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu'na göre, öğrenci evleri ve yaşlı bakım evleri en çok yatırım yapılan alanlar olacak.

Öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak.

öğrenci yurdu yatırım Haberi

öğrenci yurdu yatırım

EVA Gayrimenkul'ün '2013 İstanbul Yurt Sektörü Raporu'na göre önümüzdeki yıllarda öğrenci yurtları en parlak yatırımların başında gelecek. Rapor, 2013 itibarıyla İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiğini, ancak sadece yüzde 35'inin barınma olanağı bulduğunu ortaya koyuyor. 


Araştırmada yurtların genellikle 10 aylık sözleşmeler yaptığı ve ücret skalasının KDV hariç bin ile 30 bin TL arasında geniş bir değişkenlik gösterdiği ortaya çıktı. Ancak öğrenci yurtlarının 10 aylık fıyatlandırılmasında ağırlığın KDV hariç bin ile 13 bin arasında olduğu belirlendi. Araştırma kapsamında, yurt fiyatlarındaki farklılıkların en önemli nedenini yurdun konumu ve ortak alanların kullanımı oluşturuyor. 


EVA Gayrimenkul uzmanları, mevcut duruma paralel olarak yeni öğrenci yurdu yatırımları incelendiğinde, yatırımcıların 5 yıldızlı otel konforunu hedeflediklerini belirtiyorlar. Uzmanlar, işletmecilerin üniversitelerin kapalı olduğu yaz...