04 / 05 / 2024

öğrenim

öğrenim

Özel üniversitelerin öğrenim ücretleri, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki 2022 özel üniversitelerin ücretleri ne kadar? İşte detaylar!

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan son dakika açıklaması: Depremzede öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyecek! 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar yaptığı son dakika açıklamasında depremzede öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyeceğini söyledi.

KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor?

KYK burs ve kredi konusuna dair öğrencilerin merak ettiği pek çok soru bulunmaktadır. Peki KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor? İşte detaylar!

KYK borçları silindi mi? AK Parti'den öğrencileri sevindiren açıklama

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen KYK öğrenim kredisinin geri ödeme borç tutarlarındaki faiz miktarının silinmesi TBMM'de yapılacak oylama sonrasında gerçekleştirilecek.

Erdoğan’dan öğrenciye müjde! Aylık 1.800 TL oldu!

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin beslenme ücretlerinin arttırıldığını belirtti. Peki, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin beslenme ücretleri ne kadar oldu? KYK beslenme yardımı ne kadar oldu?

KYK alacak öğrencilere müjde! Öğrenim kredisinde artık faiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin bundan sonra aldıkları öğrenim kredilerini faiziyle değil anapara kadar ödeyeceğini duyurdu. Erdoğan, daha önceki kredilerin ise olduğu şekilde devam edeceğini söyledi.

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

KYK burs başvurusu, ÖSYM'nin YKS öncelik sonuçlarını açıklamasıyla öne çıkan konulardan biri oldu. 2022 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru tarihleri öğrenciler tarafından izleniyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman ve başvuru nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Özel üniversiteler öğrenim ücretleri açıklandı! Özel üniversitelerin ücretleri açıklandı mı?

Özel üniversitelerin öğrenim ücretleri, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki 2022 özel üniversitelerin ücretleri ne kadar? İşte detaylar!

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

KYK borcu ödemelerinde sürpriz haber: Borçlar ödenecek mi yoksa silinecek mi son dakika gelişmesi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi çeken öğrencilerin borç ödemeleri ne zaman yapılacak. KYK borçları ödenecek mi yoksa silincek mi, hükümetin sosyal medyada gündeme gelen yüksek faiz ödemelerine ilişkin geliştirdiği iki formülü ortaya çıktı.

Üniversite öğrencisinin öğrenim kredisine akıl almaz zam: İstenen para 'yok artık' dedirtti

Hükümetin 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' anlayışı nedeniyle yüzde 14 oranında sabit tutmak için kararlı bir duruş gösterdiği faizler üniversite öğrencisine akıl almaz bir şekilde yansıtılıyor. 4 yıllık eğitim hayatı boyunca devletten çektiği kredinin ödeme tutarını gören öğrenciler 'yok artık' dedi

KYK burs ve kredilerine ara zam gelecek mi? Burs ve krediler artacak mı?

2022 Temmuz asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra öğrenciler KYK burs ve öğrenim kredilere zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. İşte merak edilen detaylar!

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı

EKPSS, 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15'te tek oturumda yapıldı. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulandı. Testlerde toplam 60 soruyu çözmek için adaylara 60 dakika süre tanındı.

öğrenim Haberi

öğrenim

Özel üniversitelerin öğrenim ücretleri, üniversite sınavına girenler tarafından sorgulanıyor. Hangi üniversite ne kadar? En ucuz özel üniversite ne kadar?

İşte merak edilen özel üniversite ücretleri…

ÖZEL ÜNİVERSİTELERİN ÜCRETLERİ AÇIKLANDI MI?

Vakıf üniversiteleri ücretleri belli oldu. Ücretler 300 bin lira civarına kadar çıkıyor. Bu fiyata barınma, servis ve yemek hizmetleri dahil değil. Uzmanlar bu ücretler karşısında talebin devlet üniversitesine doğru bir geçişin olacağı yönünde düşünceler belirmeye başlandı.

Vakıf üniversitelerinin 2022-2023 yılı öğrenim ücretleri dudak uçuklattı. Haber Global muhabiri Gizem Bilen'in haberine göre Vakıf Üniversiteleri Öğrenim ücretleri şu şekilde:

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Koç üniversitesi, 278 bin TL

Sabancı Üniversitesi, 240 bin 750 TL

Özyeğin Üniversitesi, 205 bin TL

Bilgi Üniversitesi, 139 bin TL

Bahçeşehir Üniversitesi, 132 bin TL

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak- 129.920 TL

İletişim Fakültesi olarak- 123.845...