15 / 05 / 2024

öğretmenler evlerini ipotek mi gösteriyor

öğretmenler evlerini ipotek mi gösteriyor

Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.

Türkiye'de her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor!

Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.

İpotek fekki davası görevli mahkeme!

Konut ve bazı ihtiyaç kredilerinde taşınmaz mal üzerine ipotek konuluyor. Borç ödendikten sonra ipoteğin fekki istenebiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır? İpotek fekki davası görevli mahkeme hangi mahkemedir?

İpotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

Kullanılan veya kullanılacak kredilerin güvencesi için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, ipotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

İpotek fek yazısı ücreti geri alınır mı?

Halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipotek kredinin ödenmesi ile kaldırılıyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti geri alınır mı?

Gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, gayrimenkul ipotek sözleşmesi nasıl yapılır? İşte, gayrimenkul ipotek sözleşmesi örneği!

İpotek kaldırma işlemi kaç gün sürer?

Konut kredisi kullandırımlarında istisnasız tüm bankalar kredi kullandırılan konutun tapusu üzerine ipotek koyduruyor. Peki, konut üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır? İpotek kaldırma işlemi kaç gün sürer?

Martı GYO ipotek karşılığı kredi kullanacak!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kredi kullanımı ve ipotek tesisine ilişkin yönetim kurulu kararlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Aile konutu üzerindeki ipotek hangi durumlarda kaldırılır?

Yargıtay, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı” dedi. İstanbul'da Mehmet P., evini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Mehmet P. kredi borcunu ödeyemeyince icra takibi başlatıldı.

Konut tapusundan ipotek kaldırma işlemleri!

Krediyle alınan konutların tapusunda, borç bitene kadar ipotek oluyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır? İşte konut tapusundan ipotek kaldırma işlemleri...

İpotek fek yazısı kime verilir?

Konut kredisi kullanılan bankaya olan kredi borcunun ödenmesi halinde ipotek kaldırılarak ev şahıs adına tescil ediliyor. Bunun için de fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nedir? İpotek fek yazısı kime verilir?

İpotek alacaklısının hakları!

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiriyor. İrat senedi ise, taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş alacak hakkı meydana getiriyor. Peki, ipotek alacaklısının hakları nelerdir?

İpotek medeni kanunu!

İpotek, mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak hakkında güvence için kuruluyor. İşte ipotek medeni kanunu kapsamında yer alan esaslar...

İpotek fekki davası nasıl açılır?

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır?

öğretmenler evlerini ipotek mi gösteriyor Haberi

öğretmenler evlerini ipotek mi gösteriyor

Türk Eğitim-Sen’in anketine göre öğretmenlerin yüzde 74.3’ü tatile gitmeyi, dışarıda yemek yemeyi ve alışveriş yapmayı ‘lüks’ olarak tanımlıyor. Her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.


Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Anketin sonuçları özetle şöyle:


 Öğretmenlerin yüzde 15.3’ü aylık gelirini 2 bin 220-2 bin 500 lira, yüzde 50.9’u 2 bin 501-3 bin lira, yüzde 22.6’sı 3 bin 1-3 bin 500 lira, yüzde 11.2’si de 3 bin 501 lira ve üzeri olarak açıkladı.


 Katılımcıların yüzde 79.3’ü son 5 yıl içinde bankadan kredi çektiğini aktarırken, bunların yüzde 53.6’sı bireysel, yüzde 32.3’ü konut kredisi kullandığını kaydetti.


“Kredi kartı kullanıyor musunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 16.4’ü “ara ara”, yüzde 77.6’sı “her zaman”,...