13 / 05 / 2024

Okmeydanı Darülaceze parkında ne olacak

Okmeydanı Darülaceze parkında ne olacak

Şişli, Okmeydanı’nda kurulan ve bugüne kadar 30 bini çocuk olmak üzere toplam 72 bin kişiye şefkat yuvası olan Darülaceze Başkanlığı’nın bahçesi turizm ve özel sağlık alanı olarak planlandı.

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Darülaceze, İstanbul'daki 8 adet 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut ile 1 adet arsayı kiraya veriyor! İhalesi 7 Eylül'de! 

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul ilinde yer alan 8 adet konut ile 1 adet arsayı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Darülaceze Kadıköy'de konut satacak! İstanbul'da konut arayanlar dikkat!

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul Kadıköy'de yer alan konutu satışa çıkardı. Konutun satış ihalesi 14 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Darülaceze Başkanlığı'ndan İstanbul ve Balıkesir'de satılık 45 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul ve Balıkesir illerinde bulunan 45 gayrimenkulü satıyor...

Darülaceze Başkanlığı'ndan 15.2 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı, Balıkesir'de yer alan 8 adet gayrimenkulü 15 milyon 250 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Evim mağdurları yarın Maçka Parkı'nda toplanıyor!

'Evim' isimleriyle bilinen ve tasfiyesine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin mağdurları yarın saat 13:00'te Maçka Parkı'nda toplanıyor...

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Darülaceze Başkanlığı'ndan Adalar'da 8 milyon TL'ye satılık köşk!

Darülaceze Başkanlığı, Adalar İlçesi, Kınalı Ada Mahallesi'nde bulunan köşk ve müştemilatını 8 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün 10 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Darülaceze'den 8 milyon TL'ye satılık köşk!

Darülaceze yönetimi 8 Eylül tarihinde elindeki gayrimenkulleri ihale yapacak. Yapılacak ihalede 43 taşınmaz satışı gerçekleştirilecek. Köşk için 8 milyon TL muhammen bedel belirlendi.

Okmeydanı Darülaceze parkında ne olacak Haberi

Okmeydanı Darülaceze parkında ne olacak

HÂLEN 650 kişiyi barındıran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı’nın bahçesi turizm ve özel sağlık alanı olarak planlandı. Mülkiyeti Darülazece’ye ait olup, halen otopark olarak kullanılan arazinin 2.50 emsal ve 15 kat yapılaşma koşuluyla “Turizm, Özel Sağlık Tesisi Alanı”na alınmasına ilişkin hazırlanan plan değişikliği teklifi haziran ayının son oturumunda İBB Meclis gündemine geldi. Ancak, Planlama Müdürlüğü’nün teklifi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun “İlgili kurum görüşlerine uygun teklif plan hazırlanması” görüşü doğrultusunda oy birliğiyle müdürlüğüne iade edildi.

Teklife konu parsel, 18 Ocak 1994’de onaylanan planlarda “ilköğretim alanı”yken, Darülaceze Müdürlüğü’nce yaşlılara yönelik Geriatri Hastanesi kurulması talebi doğrultusunda İBB Meclisi kararıyla 6 Mayıs 2003 tarihinde “sağlık alanı”na alınmıştı. Şu anda boş ve açık otopark olarak kullanılan arsada, plan notuna göre, iki fonksiyon bir...