01 / 07 / 2024

Okmeydanı Darülacezede yaşlıların etkinlikleri

Okmeydanı Darülacezede yaşlıların etkinlikleri

Gelişen sağlık imkânları ve bilinçlenen orta sınıf nüfusunun artması, ortalama yaşam süresini de uzatıyor. Ve yaşlılık konusu uzun süredir tüm dünyanın gündeminde.

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı Destek Programına başvurular başladı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak olan projelerin değerlendirileceği  (YADES 2024) başvuruların başladığını ifade etti.

Temmuz 2024 emekli zammı için yeni ipucu geldi! Bağ-Kur ve SSK'lıların maaşları ne kadar olacak? Hemen bakın!

Milyonlarca emekli Temmuz 2024'te ne kadar zam alacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli zammı için son dakika yeni ipucu geldi. Peki Bağ-Kur ve SSK'lılar ne kadar maaş alacak?

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Barajlar doldu mu? İstanbul'da etkili olan yağışlar barajları nasıl etkiledi?

İstanbul'da yağışlı havanın hayatı bir yanı ile olumsuz yönde etkilerken, diğer bir yandan da barajların dolmasını sağlıyor. Yağışların ardından barajların ortalama doluluk oranı yüzde 17,82'den yüzde 20,54'e kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücretli alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bu imkanlardan faydalanan vatandaşlar baksın.

Yaşlılık aylığı ve engelli maaşı alanlar hemen bakın! Maaşlar kaç TL oldu? Bakan Göktaş tek tek açıkladı!

Yaşlılık maaşı ve engeli aylığı ödemelerindeki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan konuya ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Müjdeli haber geldi! Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına dev zam! İşte yeni rakamlar

Memur maaşlarının 2024 yılı zam oranları belirlendi. Hakem heyetinin son kararına göre zam oranları 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 olarak kararlaştırıldı. Buna göre Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığının da bu oranlara göre artırılması bekleniyor. Peki evde bakım parası kaç lira olacak? E

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanlar için flaş gelişme. Ne kadar zamlı para alacağını belli oldu

Dul, yetim ya da yaşlılık maaşı alan vatandaşlar enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

Yaşlı ve engelli maaşı alanlara bayram müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maaşlar resmen erken yatacak!

Yaşlı ve engelli maaşı alanlar merakla yeni maaşlarının kaç lira olacağını araştırırken, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla maaşların ne zaman yatacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili konuştu. 

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Okmeydanı Darülacezede yaşlıların etkinlikleri Haberi

Okmeydanı Darülacezede yaşlıların etkinlikleri

2014 yılında dünya nüfusunun yüzde 8.3’ünü yaşlı nüfus oluşturdu. 2014 yılı itibarıyla ülkemizin 65 yaş ve üzeri nüfusu 6.1 milyon kişi, yani genel nüfusun yüzde 8’i. Birleşmiş Milletler’in kıstaslarına göre bir ülkedeki 65 yaş ve üzeri nüfus, o ülke nüfusunun yüzde 10’u veya daha fazlasıysa, o ülke ‘çok yaşlı’ kategorisine giriyor. Bu tahminlere göre Türkiye nüfusu, 2023 itibarıyla ‘çok yaşlı’ olacak. 


Yani Türkiye için yeni bir dönem başlayacak. Peki yaşlılar için ne yapılıyor? Daha mutlu, daha aktif, hayatın içinde ve üretken olmaları için geliştirilen özel bir politika var mı? 


Bu henüz Türkiye’nin gündeminde değil. Oysa o kadar önemli ki. 


Kendi anne-babalarınızı düşünün. Emekli olan babaların nasıl birdenbire yaşlandığını, kendine hobi yaratmakta daha maharetli olan annelerin ise hayatla bağının devam ettiğini düşünün. Bu,...