29 / 04 / 2024

Okmeydanı piripaşa tapu

Okmeydanı piripaşa tapu

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, dönüşüm için Fetihtepe ve Piripaşa’dan startı verdi. Başkan Demircan, “Tapusunu almış, uzlaşmayı tamamlayan adalarda belediye firmamız, hak sahipleri ile kat karşılığı anlaşmalara başlayacak” dedi.

Çelik Çini Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Okmeydanı Şubesi açıldı!

Çelik Çini Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Okmeydanı Şubesi bugün Beyoğlu'nda 136 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Çelik tarafından açıldı.

Burcu Güneş üvey annesine tapu iptal davası açtı! 

Şarkıcı Burcu Güneş üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya’daki evi üzerine geçirdiği iddiasıyla tapu iptal davası açtı. 

Tapu iptal davası nasıl açılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının vefatından sonra köyde bulunan tarlalarının tapusunu kendi üzerine alan kardeş için tapu iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Tekirdağ Süleymanpaşa'da tapu işlemleri hızlandı! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeyi hayata geçirdi. Yeni uygulama ile emlak ve tapu bilgileri çevrimiçi olarak sorgulana bilinecek.

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Avukatlık mesleği için yapılanları ve planlananları anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

Kilit pazarlara 12 tapu temsilciliği açılacak!

Türkiye, hem konut stokunu eritmek hem de döviz girişine katkı sağlamak amacıyla yurt dışında yaşayan vatandaşlara ve yabancılara dönük tapu açılımını genişletiyor. Dünyada bir ilke imza atılarak potansiyeli yüksek ülkelerin önemli yerlerinde ‘tapu temsilcilikleri’ açılacak.

12 ülkede yurt dışı tapu temsilcilikleri açıyoruz!

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul alımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce başta 12 ülke olmak üzere temsilcilikler açacaklarını belirtti.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...

Murat Kurum: 12 ülkede daha tapu ataşeliği açacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, tapu sistemi ve mülkiyet belirleme alanındaki çalışmaları yurt dışındaki vatandaşların da hizmetine sunduklarını belirterek, "12 ülkede daha açılacak temsilciliklerle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza hizmetlerimizi en hızlı ve en kolay şekilde sunacağız."  dedi

Mahir Polat'tan 'Galata Kulesi'nin tapu davası' açıklaması!

165 yıldır İBB mülkü olan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildikten sonra tahliye kararı alındı fakat esas tapu davasında henüz bir gelişme yaşanmadı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Okmeydanı piripaşa tapu Haberi

Okmeydanı piripaşa tapu

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu sorununun çözülmesiyle birlikte, ikinci ve en önemli adım atıldı. Toplam 1 Milyon 650 bin metrekare alanı kapsayan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinde 1. Etap uzlaşmaları başladı. Fetihtepe ve Piripaşa mahallelerini kapsayan, 3550, 3571, 3572, 2950 adalarda ikamet eden hak sahipleriyle Okçular Vakfı’nda bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yoğun katılımın olduğu toplantıda, hak sahiplerine dönüşümün başladığının müjdesini verdi.


“BUGÜN OKMEYDANI İÇİN TARİHİ BİR GÜN”

Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda Okmeydanı’ndaki mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyleyen Başkan Demircan, “Bugün Okmeydanı için tarihi bir gün. Hak sahiplerine tapularını dağıtarak, imarlı ve planlı yapılaşmanın önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Şimdi de Kentsel Dönüşüm Projesine startı vermek için gün sayıyoruz. Tapusunu almış ve uzlaşmasını tamamlayan adalardan ilk kazmayı vuracağız” dedi.


“HERKES...