29 / 04 / 2024

Okmeydanı üniversite

Okmeydanı üniversite

Okmeydanı’nın 50 yıllık tapu sorununu çözdüklerini ve 75 bin kişinin yaşadığı semt için büyük bir dönüşüm projesi hazırladıklarını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda bir de üniversite kuracakları müjdesini verdi...

1978 yılında Okmeydanı'nda spor tesisi inşa edilecekmiş!

1978 yılında Okmeydanı'nda 165 bin metrekare alan üzerinde spor tesisleri inşa edilecekmiş. Tesislerin yapılacağı arsanın gecekonducular tarafından yağmalanmasını önlemek için de arsanın sınırları hendek kazılarak belirlenmiş.

Boğaziçi enerjiyi rüzgardan sağlayan ilk üniversite!

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde 2014 yılı sonunda kurulan rüzgar türbini elektrik üretmeye başladı. Boğaziçi böylece yenilenebilir rüzgar kaynağından enerjisini sağlayan dünyadaki ilk üniversite kampüsü oldu.

1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!

1973 yılında Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, Okmeydanı gecekondularında incelemelerde bulunmuş. Bakan, Vakıf arazisi üzerinde gecekondu yapmış olan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tapularının yıl içinde verileceğini söylemiş.

Cengiz Ergün'den Gölmarmara’ya Üniversite ve MABEM Önerisi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara ziyaretinde ilçeye üniversite ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ait MABEM (Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi) kazandırılması konularını gündeme getirdi.

Turhan Mildon Üniversite Camii açıldı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Turhan Mildon Üniversite Camii açıldı. İşadamı Mert Mildon tarafından ÇOMÜ Terzioğlu Kampusu’ndaki Öğrenci Sosyal Merkezi arkasına yaptırılan cami ibadete açıldı.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları belirtti: '11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı' dedi.

Okmeydanı'nda bugüne kadar 5 bin tapu dağıtıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine yönelik tapu dağıtım töreninde “Bugüne kadar 5 bin tapuyu hak sahibi vatandaşlarımıza verdik. Lütfen herkes gelip tapusunu alsın” dedi..

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda daha fazla ticaret alanı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İdare Mahkemesi'nin durdurduğu Okmeydanı planlarını oy çokluğuyla yeniden onayladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Binası yıkılacak 14 bin kişinin yüzde 95'i ile konuştuk" dedi.

Okmeydanı planı yeniden onaylandı!

İSTANBUL Büyükşehîr Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin " Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı " nı onayladı.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: - "Herkes tapu muamelesini yapsın lütfen." dedi..

Okmeydanı imar planı yeniden onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 6. idare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma karan verilen Okmeydanı'na ilişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nı oy çokluğu ile yeniden kabul etti.

Okmeydanı planı tekrar onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 6. idare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma karan verilen Okmeydanı'na ilişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nı oy çokluğu ile yeniden kabul etti.

Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı tapularını dağıtacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 1/5000 ölçekli imar planı onaylanan Okmeydanı'nın tapularını bugün hak sahiplerine dağıtacak. Peki Okçular Vakfı'nda düzenlenecek törende kaç tapu dağıtılacak? Okmeydanı sakinleri tapularını nereden alacak?

Okmeydanı üniversite Haberi

Okmeydanı üniversite

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın geleneksel hale getirdiği “Okul Buluşmaları”nın yeni adresi Piri Paşa İlköğretim Okulu oldu. Okul girişinde öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Demircan, miniklerle sohbet etti.


Ardından öğretmenler ve velilerle toplantı yapan Demircan, her yıl okulları 2 kez, semt konaklarını 3 kez ve camileri de birer kez olmak üzere düzenli bir şekilde ziyaret ettiğini belirterek,” Oluşabilecek tüm aksilikleri, ihtiyaçları ve sorunları giderebilmek adına bu etkinlikleri düzenliyoruz. Vatandaşlar sürekli müsait olamıyorlar ondan dolayı da sorunlarını görüşmek için bize gelemiyorlar. Bizde onun yerine sizlerle bu tür etkinliklerde buluşarak ortaya çıkan sorunları ihtiyaçları ve eksikleri yüz yüze konuşuyoruz” şeklinde konuştu.


“Okmeydanı’nda 6 okul ve bir de üniversite yapılacak”


Piri Paşa İlk ve Orta Okulu’nun Okmeydanı bölgesinde yer aldığını anlatan Demircan, “Bildiğiniz üzere bu...