16 / 05 / 2024

Okmeydanında yeşil hastane inşaatı

Okmeydanında yeşil hastane inşaatı

Türkiye'nin ilk yeşil hastaneleri olarak inşa edilen Okmeydanı, Göztepe ve Kartal Eğitim Araştırma hastanelerinin yapımı devanı ediyor.

Silivri Yeşil Life Villaları yılbaşında teslim! Peşin ödemelerde indirim fırsatı!

YSL Grup Yapı-İnşaat imzası ile hayata geçirilen Yeşil Life Villaları'nın teslimlerinin yılbaşında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 9 oda 2 salon villaların yer aldığı projede peşin ödemelerde indirim imkanı da sağlanıyor. 

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Asgari ücrete yarı yıl zammında flaş gelişme! Yetkililer yeşil ışık yaktı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zamların yılın ilk 4 ayında eriyip tükenmesi hükümet yetkilileri ve iş adamları tarafından masyaa yatırıldı. Asgari ücrete yılın ikinci yarısından patronlardan yeşil ışık yandı. TÜSİAD'a yeni Başkan seçilen Orhan Turan açıklama yaptı

Energyfi kripto para borsasında yeşil dönüşümü başlattı!

Kripto paraların çevreye verdiği zararlara yönelik tartışmalar gittikçe büyüyor. Energyfi platformu İletişim Direktörü Tim Jenkins, kripto paralara ilişkin yeşil dönüşümü başlattıklarını dile getirdi. 

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 51 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında gayrimenkul satışlarından 51 milyon 8 bin 469 TL gelir elde etti.

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 243.5 milyon TL'lik satış!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında 243 milyon 531 bin 956,15 TL'lik satış gerçekleştirdi.

Emlak sektöründe yeşil ışık yandı!

Mart'ta hareketlenen konut satışları, emlak piyasasında yeşil ışık oldu. Uzmanlar, gerçekleşen ivmelenmede konut kredilerinin payını vurgularken, gözler kredi rakamlarına döndü.

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

Yeşil GYO davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ortaklık aleyhine açılan dava hakkında açıklama yaptı. Dava duruşması  17 Ekim 2019 tarihine bırakıldı...

Okmeydanında yeşil hastane inşaatı Haberi

Okmeydanında yeşil hastane inşaatı

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB),tarafından yürütülen proje kapsamında üç yeni hastanenin taTürkiye'nin yeşil hastaneleri olarak yapımı süren Okmeydanı, Göztepe ve Kartal'daki hastaneler tamamlanmamlanmasıyla birlikte 3 bin yeni nitelikli yatağa sahip hastaneye kavuşulacak. 



Okmeydanı'nda devam eden inşaat çalışmaları kapsamında yeni binanın temel alam kazıldı. Depreme dayanıklı sismik izolatör temelleri konuldu. Deprem anında esnekliği artıran izolatörler binanın hareket etmesini sağlayarak, içerideki hizmetin enaz seviyede etkilenmesini sağlıyor. 


İPKB Direktörü Gökhan Elgin, "Tüm hastanelerimizde sismik izolatör konuluyor. Deprem anında bina 80 cm gidip gelebilecek, etrafa oynayabilecek şekilde bina zemininde hareketlilik verebiliyor. Bu da deprem etkisinden en az 10 da 1 düzeyinde daha az etkilenmesini sağlıyor. Okmeydanı'ndaki yeni hastaneye 520 tane izolatör konuldu" dedi. 


Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi 2017'de Göztepe Medeniyet Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi...