04 / 05 / 2024

Okul faturası neden vergiden düşürülemiyor

Okul faturası neden vergiden düşürülemiyor

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık bugün köşesinde "Okul faturası neden vergiden indirilemiyor?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Toya Vista'daki okul neden yapılmadı?

Toya Yapı'nın Avcılar'da hayata geçirdiği Toya Vista projesi yaklaşık 2 yıl önce tamamlandı ve yaşam başladı. Proje planında dairelerin dışında bir de okul bulunuyordu ancak okul hala yapılmadı.

Çatalca'da okul yapılacak bina müftülüğe verildi!

Çatalca'da Ferhatpaşa Mahallesi'nde FETÖ'ye ait bir yurda, soruşturma kapsamında devlet el koydu. 10 binlerce nüfusa ait mahallede sadece biradet ilkokul varken, bu binanın okul olarak dönüştürülmesi talebi olduğu halde, ilçe müftülüğüne verilmesi tepkilere neden oldu.

Okul faturası vergiden düşürülebilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık bugün köşesinde "Okul faturası neden vergiden indirilemiyor?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Bursa Demirtaş'taki okul arazisi ne zaman ihaleye çıkacak?

Bursa'da yaklaşık iki yıl önce Osmangazi'ye bağlı Demirtaş bölgesinde Milli Eğitim'e devredilen 35 bin metrekare okul arazisi için bir türlü ihaleye çıkılamaması, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Elektrik faturası neden fazla gelir?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik faturası neden fazla gelir? ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in açıklaması..

Elektrik faturasında belediye tüketim vergisi nedir?

Elektrik faturalarında elektriğin üretilmesinden tüketilmesine kadar oluşan 4 ana faaliyetin bedelleri görülüyor. Peki, faturada yer alan belediye tüketim vergisi neden ödenir? Elektrik faturasında belediye tüketim vergisi nedir?

Elektrik faturası iletim bedeli nedir?

Elektrik faturası kapsamında yapılan harcamanın karşılığının hanı sıra birçok farklı bedeller de talep ediliyor. Peki, bu bedeller arasında yer alan elektrik faturası iletim bedeli nedir? Elektrik faturası iletim bedeli neden alınıyor?

Hatice Bahriye Yağcı, 2 okul, bir cami yaptırdı, iki arsa bağışladı!

Emekli öğretmen Hatice Bahriye Yağcı, bugüne dek 2 okul, bir cami yaptırdı. İki arsa bağışladı. Hatice Bahriye Yağcı 'nın yaptığı yardımların faturası, 100 milyon lirayı aştı

Kiralık okul yapana da teşvik verilecek!

Sanayi tesislerinden sonra okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na 49 yıllığına kiraya veren özel sektöre de KDV muafiyeti geliyor

112 askerlik şubeleri okul oluyor!

Milli Savunma Bakakanlığı 112 askerlik şubesini okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na devrediyor. Devir protokolünde konuşan Bakan Yılmaz, bundan böyle nüfusu azalan yerlerdeki askerlik şubelerinin kapatılarak okul yapılacağını açıkladı

Cami, okul, sağlık tesisi, yurt ve huzurevi yapana vergi teşviği geliyor!

Okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, huzurevi yapana sağlanacak vergi indirimlerinden cami yaptıranlar da yararlanacak

Başbakan Erdoğan okul yaptırmak için patronları takibe aldı!

Eğitimde 4+4+4 sistemi yürürlüğe girdi ancak 200 bin derslik açığı var. İhtiyacı karşılamak için yeni kampanyalar yolda. İlk hedef daha önce destek sözü veren patronlarda. Başbakan Erdoğan da okul yaptıracağını vadeden hayırseverleri takibe aldı

Taner Yıldız: Depremden sonraki 6 ayda çadır ve konteyner kentlere elektrik faturası gönderilmedi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van'da meydana gelen depremden sonraki 6 aylık süre içinde çadır kentlerde ve konteyner kentlerde yaşayan herhangi bir vatandaşa elektrik faturası gönderilmediğini söyledi

Okul faturası neden vergiden düşürülemiyor Haberi

Okul faturası neden vergiden düşürülemiyor

"MAAŞLI çalışıyorum... Beyanname vermiyorum diye vergi avantajım yok. Çocuğumun özel okul faturası ödeyeceğim vergiyi azaltmıyor. Kira gelirim olsa, ticari işletmem olsa, yıllık beyanname vereceğim... O zaman okul faturası, ödeyeceğim vergiyi azaltacak... Bunda bir gariplik yok mu?"


Bu yakınmayı ‘ücretli çalışan’ bir vatandaştan işittim... “Ben daha maaşımı cebime koymadan, vergisi kesiliyor. Üstelik yüzde 35’e kadar da çıkıyor bu verginin oranı” diye de devam etti.


Vatandaş haklı... Hakikaten de ücretli çalışanlar, yıllık beyanname vermediklerinden eğitim faturalarının ödedikleri vergiyi azaltıcı bir etkisi yok. (Birden fazla işverenden alınan ücretlilerden; birden sonraki işverenden aldıkları ücret -2016 için- 30 bin TL’yi aştığında, ücretliler yıllık beyanname veriyorlar) Halbuki; beyanname veren mükellefler, özel okul faturalarını (beyan edilen gelirin yüzde 10’nu aşmayarak) gelirlerinden düşebiliyorlar, eğitim faturaları ödenecek vergiyi azaltıyor.


Meclis’te yer...