05 / 05 / 2024

Okul inşaatları nasıl değişecek

Okul inşaatları nasıl değişecek

Bakanlık, yeni yapılacak okullara kriterler getirdi. Buna göre; okullardaki uzun koridor kalkacak, pembe-mavi renklerle boyama olmayacak.

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Milli Piyango sonuçları belli oldu! Nasıl kontrol edilir?

Şanslı ikramiye kazananları açıklandı. Milli Piyango için çekiliş nasıl kontrol edilir? Resmi bilet başvuru yöntemi için tıklayınız...

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Değerli konut için vergi nasıl ödenecek?

Değerli Konut Vergisi kapsamına giren yaklaşık olarak 150 bin konut bulunuyor. Değeri ne olursa olsun tek konut vergiden muaf oluyor. Birden fazla evi olanlar 20 Şubat tarihine kadar beyanname verecek. Peki konutunuzun bu vergiye tabi olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz, nasıl beyanname verirsiniz?

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?

Pabedu ve PAB mimarlık ekipleri, okul hayatından görünümler ve öneriler hakkında seminer verdi. Seminerin konusu ''Yeni normalde okul yapıları nasıl olacak?'' oldu. 

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Çin istilası ile başa nasıl çıkılır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Çin istilası ile başa nasıl çıkılır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

İzmir'de okul inşaatı bitmeyince, konteynerlerde eğitim başladı!

İzmir Buca'nın kırsal mahallelerinden Belenbaşı'nda yaklaşık 60 öğrencisi bulunan ilk ve ortaokul binaları, geçen yıl yenilenmek üzere yıkıldı. Ayrı ayrı iki binanın yapım işini alan firma, konkordato ilan etti. Şirket iflas edince de okul inşaatları yarıda kaldı.

Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki inşaatları inceledi!

Adalet Bakanı Gül, 25 Aralık Anadolu Lisesi ve spor salonu, Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezi ile olimpik yüzme havuzu inşaatlarını gezerek, ilgililerden bilgi aldı..

2019 inşaat sektörü için nasıl geçecek?

Area Danışmanlık Yöneticisi Murat Binici, 2019 yılının inşaat sektörü için nasıl geçeceğini değerlendirdi...

Atakule'nin inşaat fotoğrafları yukarıdan nasıl çekildi?

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi Atakule'nin inşaat fotoğrafları ortaya çıktı. Drone olmayan zamanda inşaat fotoğraflarının yukarıdan nasıl çekildiği ise merak konusu oldu.

Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Dünya genelinde en güzel havalimanları seyahat otoriteleriyle yapılan anketlerle ve  mimar ve mühendislerinin öncülük ettiği sivil toplum kuruluşlarının deneyimli jürileri tarafından seçiliyor. Peki, Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Okul inşaatları nasıl değişecek Haberi

Okul inşaatları nasıl değişecek

Okulların açılmasına sayılı gün kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni yapılacak okul binaları için yeni kriterler getirdi. Buna göre; ince uzun koridorlar kalkacak, iç bahçe ve kapalı kantin içeren modern yapılı okullar yapılacak.


Okullar cinsiyet ayrımını akla getirebilecek pembe ve mavi renklere boyanmayacak. Yeni binalar güneşli ve aydınlık olacak şekilde tasarlanacak. Ayrıca okullar trafik yoğunluğundan az etkilenen, toplu taşıma araçları ile rahat erişilebilir noktalarda bulunan, havaalanı, demiryolu, otoyol ve fabrika gibi eğitimi engelleyici gürültü kaynaklarına uzak olan alanlara inşa edilecek.


KORUMALI PRİZLER


Sınıflar, gün ışığının, öğrencilerin soldan ışık alacağı şekilde tasarlanacak, derslik kapıları dışa açılacak. İçindeki prizler topraklı ve çocuk korumalı olacak. Okullarda asansör aynı zamanda acil müdahalelerde sedye kullanımına imkan verecek şekilde...