27 / 04 / 2024

olimpiyatköy metrosu

olimpiyatköy metrosu

İstanbul’da raylı sistemin en önemli ayaklarından Taksim 4. Levent metro hattı, 8 yıllık inşaat döneminin ardından 2000 yılında Taksim 4.Levent arası faaliyete başladı ve ilave istasyonlarla hizmet ağı da genişledi...

Topkapı Habibler metrosu!

Topkapı Habibler metrosu 2007 yılında hizmete girmiş ve 2009 yılında da Edirnekapı-Topkapı etabı tamamlanmıştır. T4 hattı da denilen Topkapı Habibler tramvayında 7'si yer altı olmak üzere toplam 22 istasyon bulunuyor...

Olimpiyatköy metrosu!

15 Haziran' da hizmete giren Olimpiyatköy metrosu ile İstanbullular Esenler Otogar' dan Başakşehir' e 30 dakikada, Başakşehir' den Atatürk Havalimanı’ na ise 50 dakikada ulaşabiliyor...

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, İstanbullulara son dakika müjdesi verdi. Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir'den Buca metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gündemden düşmeyen Buca metrosu ihalesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Buca Metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin iptal kararına yönelik açıklama yaptı.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ray kaynatma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki!

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki geldi. Vatandaşlar, Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının yatırım programına alınmamasını halk için iyi olurdu diyerek yorumladı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ve finansmanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'na onay çıkmadı!

İBB tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasındaki 3,5 milyon kişiye hizmet sunacak olan 18,4 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'nun Cumhurbaşkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun yüzde 82'si tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaatı devam eden Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu hakkında açıklamalarda bulundu Soyer, metro hattının yüzde 82'sinin tamamlandığını dile getirdi.

Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlandı! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaatı devam eden Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nda incelemelerde bulundu. Soyer, metro hattının yüzde 76'sının tamamlandığını dile getirdi. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazılarının yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in en çok önem verdiği projelerden biri olan Narlıdere Metrosu Kasım 2022'de hizmete açılacak. 

olimpiyatköy metrosu Haberi

olimpiyatköy metrosu


1999 yılında ilk deneme seferleriyle Taksim Şişli arasında hizmete giren Taksim 4. Levent metro hattının ilavesi 2000 yılında yapılmıştır. 16,5 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olan Taksim 4. Levent metro hattı ile İstanbul'da raylı ulaşım kapasitesi 42 kilometreye ulaşmıştır.


Taksim 4.Levent metro hattı 602 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçirildi. Taksim 4. Levent metro hattı ile günlük ortalama iki yüz bini aşkın yolcu taşınıyor.


Taksim  4.Levent metro hattı istasyonları :

Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli/Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent, 4.Levent, Sanayi Mahallesi, İTÜ Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi, Darüşşafaka, Hacıosman



 



İstanbul’da raylı sistemin en önemli ayaklarından Taksim 4. Levent metro hattı, 8 yıllık inşaat döneminin ardından 2000...