27 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir'den Buca metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir'den Buca metrosu açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gündemden düşmeyen Buca metrosu ihalesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama..



Kentte yeni raylı sistem projeleri için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda gündemden düşmeyen Buca metrosu ihalesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası nezdinde gerçekleştirilen itirazın reddedildiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5. aşamasını meydana getiren ve geçtiğimiz günlerde yeni gelişmelerin yaşandığı Üçyol-Buca hattının yapım ihalesinin finansmanının EBRD tarafından karşılanacağı ve sözleşme gereği söz konusu bu ihalenin EBRD kurallarına göre, bu kurumun elektronik ihale portalı üzerinden gerçekleştirileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir den Buca metrosu açıklaması!

Gündemden düşmeyen Üçyol-Buca hattının yapım ihalesine katılım sağlayan  Nurol İnşaat ve Ticaret AŞ ile Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ ortaklığının, EBRD Tedarik Şikayetleri Komitesine itiraz ettiği bilditilen açıklamada, söz konusu ortaklığın, gerçekleştirilen bu şikayet değerlendirme aşamasındayken İzmir 4. İdare Mahkemesine de başvuru yaptığı bildirildi.

Peki İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada başka hangi ifadeler yer aldı? İşte detaylar...


Geri Dön