05 / 05 / 2024

olimpos antalya harita

olimpos antalya harita

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesi kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Olimpos'un yeni imar planları bölgeye nefes aldıracak!

Antalya'daki Olimpos Turizm Merkezi'ni altyapı sorunlarından kurtarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı bölgeye nefes aldıracak.

Şehir Plancıları Odası'ndan Olimpos Koruma İmar Planı'na dava hazırlığı!

Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, Olimpos’un yapılaşmaya açılacağı, bölgedeki değerli portakal bahçelerinin de yok olacağının belirtildiği bir rapor hazırladı. Raporda, plana ilişkin dava açılacağı ifade edildi...

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Olimpos’ta imar tartışması!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Onaylanan plan notları ‘Olimpos imara açılıyor’ korkusunu beraberinde getirdi.

Olimpos'un imar planı onaylandı! 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos'un imar planı onaylandı. Bölge artık 3. derece sit alanı bölgesi olarak ilan edildi.

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Antalya Olimpos'taki evler boşaltılıyor!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle Olimpos mevkisindeki turistik işletmelerde ve evlerde boşaltma işlemi devam ediyor.

Antalya Kumluca'da kaçak yapılaşmanın önüne geçildi!

Antalya'nın Kumluca Belediyesi Zabıta ve İmar Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, turistik Olimpos mevki ve Adrasan Mahallesinde yapılan denetimlerde kaçak olarak yapımları devam ettiği tespit edilen iki yapı mühürledi.

Antalya Dreams of Phaselis otelinin imar planı iptal edildi!

Fettah Tamince'nin sahip olduğu Rixos Oteller Grubu'nun Olimpos Milli Parkı içine yapmayı planladığı otele izin çıkmadı. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, mevcut imar planlarının iptaline karar verdi.

Antalya Kemer otel inşaatında tarihi yapı bulundu!

ANTALYA Kemer'de Rixos Oteller zincirine tahsis edilen ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı sahasında yapılan kazı çalışmalarında, tarihi yapı kalıntıları bulundu.

Fettah Tamince'den Phaselis Antik Kenti ve Olimpos Milli Parkı açıklaması!

Taraf Gazetesi'nde yer alan "Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Oteller Zinciri’nin Antalya Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı içindeki otel projesi mahkemenin iptal kararına rağmen devam ediyor" haberine açıklama geldi...

Antalya Olimpos'ta kaçak yapılar tespit ediliyor!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde zabıta ekipleri tarafından Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespit çalışmaları devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespiti için çalışma başlattı.

olimpos antalya harita Haberi

olimpos antalya harita

İşte Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içindeki antik yerleşim alanı için verdiği o karar;


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 20.06.2014/86                                                 Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 20.06.2014/2832                                           ANTALYA


Antalya İli, Kemer İlçesi, Beycik Mahallesi, Fırıncık Pınarı Mevkiinde, Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki antik yerleşim alanının kararımız eki 1/25000 ölçekli haritada sınırları gösterildiği şekilde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı...