21 / 05 / 2024

Ölüdeniz neden kirleniyor

Ölüdeniz neden kirleniyor

Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Olüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde.

Ünlü profesörden o şehir için yeni uyarı: Yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada Ölüdeniz Fayı'na dikkat çekerek çok önemli açıklamalar yaptı. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın o açıklamaları...

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medyası hesabından bir açıklama yaptı. Aygün, Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını paylaştı.

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı Rizeli iş insanına kiralandı! 

Ölüdeniz'in ihtişamlı plajı Belcekız, Rizeli iş insanına kiralandı. Kamusal alanın geleceği endişe veriyor. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem öncesi 18 Aralık 2022'de Kırıkhan'da 4.8 ve 15 Ocak 2023'te ise Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde artçısı olmayan 2 öncü deprem olduğuna, fayın kırılacağını haber verdiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Ahmet Ercan o faya dikkat çekti: Türkiye'nin güneyini etkiler!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, stres artışı uyarısı yapılan Ölü Deniz Fay kırığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında yaşanacak depremin Türkiye'nin güneyini de etkileyeceğini söyledi.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Market reyonlarında satılan o marka gıda ürünü ölüme neden oldu! Acil toplanıp soruşturma başlatıldı

Market reyonlarında satılan bebek mamaları ülkede krize neden oldu. Bir markanın ürününden kullanan annelerin bebekleri ağır şekilde hastalandı bebeklerden ikisi hayatını kaybetti. Söz konusu mamalar toplatıldı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

Neden altına yatırım yapılır? Neden dolara yatırım yapılmaz?

Tebernüş Kireçci bugün saat 16.00'da doların tarih süreci ışığında dolara neden yatırım yapılmaz? Altına neden yatırım yapılır?" konusunu anlatacak.

Koronavirüs salgınının kira sözleşmelerine etkisi!

Konut/mesken kiraları bakımından, salgının ifa imkansızlığı ya da aşırı ifa güçlüğüne neden olması, görece olanak dahilinde görülüyor. Ancak durum iş yeri kiralarında değişiyor. Nitekim bir kısım iş yerlerinin faaliyetleri geçici olarak durduruldu.  

Ölüdeniz neden kirleniyor Haberi

Ölüdeniz neden kirleniyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü doğa cenneti Ölüdeniz, insan kaynaklı kirlilik yüzünden göz göre göre ölüyor. Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Ölüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde. 


FETHİYE'DE ÖLÜDENİZ ALARMI 


Konuyla ilgili oluşturulan heyet, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret ederek kirliliğin çözümü konusunda destek istedi. 


Fethiye Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu Başkanı ve Tema Temsilcisi Okyay Tirli, Olüdcniz'de her yıl yaşanan kirliliğin son günlerde artış gösterdiğini belirterek, bunun dünya mirası olan bölgenin imajına zarar verdiğini söyledi. Fethiye Deniz Ticaret Odası, TEMA ve Fethiye Turmcpa'nın öncülüğünde oluşturulan bilim kurulu tarafından üç yıl önce hazırlanan raporda, kirliliğin çözümü için deniz süpürgesi alınmasının...