15 / 05 / 2024

Ölümle sonuçlanan iş kazaları

Ölümle sonuçlanan iş kazaları

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Deprem uzmanlarından İstanbul için yapılan açıklamalar korkutmaya devam ederken bu sefer gelen açıklama herkes şoke etti.  Prof. Dr. Naci Görür, 1 milyona yakın kişinin ölümle burun buruna olduğunu söyledi.

Bingöl İlk Evim TOKİ kuraları çekildi! TOKİ Bingöl kura sonuçları 18 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak hayata geçirilecek olan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek olan konutlar için kura çekimi yapıldı. İşte TOKİ Bingöl kura sonuçları 18 Kasım 2022...

İstanbul için kan donduran deprem tahmini: 320 bin kişi ölümle burun buruna!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi ile ilgili korkutan açıklamalar yaptı. İşte 320 bin kişinin ölümle burun buruna kalacağını söyleyen Naci Görür'ün o açıklamaları...

Türkiye'de konutların yüzde 56.70'i deprem sigortalı!

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumuna (DASK) 24 bin 518 hasar ihbarı yapılırken, sonuçlanan başvurular için yaklaşık 224 milyon TL ödeme yapıldı. Verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan 10 milyonu aşkını sigortalı.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura sonuçları bugün açıklanıyor!

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura sonuçları bugün açıklanıyor. Alt ve orta gelirli 554 aile kura çekilişi sornasında ev sahibi olacak...

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura sonuçları!

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura çekilişi Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. İşte TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı kura sonuçları...

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs!

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs henüz açıklanmadı. TOKİ Çankırı Kızılırmak kura çekilişi sonuçları 15 Mayıs açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

Yılın ilk 7 ayında 220 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı M. Nazım Yavuz, "Sadece Temmuz ayında yaşanan iş kazalarında 133 işçiyi kaybettik. 13 işçinin ölüm sebebi ise 'yüksekten düşme' oldu. Öümle sonuçlanan iş kazalarının yüzde 20'si inşaat sektöründe görüldü''dedi.

İş güvenliği hafife alınıyor!

Tüm uyarı ve yaptırımlara, dahası ölümle sonuçlanan yaşanmış olaylara rağmen iş güvenliği konusunu hafife alınmaya devam ediyor. İşçiler de "kara düzen" çalışmaya devam konusunda ısrarcı.

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

TOKİ Kırıkkale Bahşılı kura sonuçları tam liste!

TOKİ Kırıkkale Bahşılı kura sonuçları tam liste halinde açıklandı. Dün kura yöntemiyle satışa çıkarılan projede yüzde 20 peşinatta kalan tutar için 240 ay vade fırsatı sağlanıyor.

TOKİ Kayabaşı'nda arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi yaptırıyor!

TOKİ Kayabaşı Toplu Konut Alanı arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 876 Ada 1 Parsel için 28 Ocak 2016 tarihinde, 876 Ada 2 Parsel için ise 4 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Ölümle sonuçlanan iş kazaları Haberi

Ölümle sonuçlanan iş kazaları

Türkiye'de iş kazalarının önü bir türlü kesilemiyor. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile karşılaştırıldığında ölümlü iş kazalarında Türkiye açık ara önde gidiyor.Yasal düzenlemelerin eksikliği, işyerlerinde alınması gereken güvenlik önlemlerinin işveren tarafından maliyet olarak görülmesi, önlem ve denetim mekanizmalarının eksikliği iş kazalarında meydana gelen ölümlerin gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Sadece temmuz ayında yaşanan iş kazalarında 133 işçi hayatını kaybetti. Bu yılın ilk 7 ayında yaşamını yitiren işçi sayısı 1.049 oldu.


İLK SIRADA İNŞAAT GELİYOR

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, bu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşanıyor. İlk 7 ayda ölen işçilerin 63'ü kadın, 970'i erkek, 35'i çocuk, 252'si emekli çalışan, 22'si göçmen. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu ve 13 işçi...