18 / 05 / 2024

Olympos Teleferik 5 Aralıkta açılacak

Olympos Teleferik 5 Aralıkta açılacak

Açıldığı günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce yerli ve yabancı turistleri zirveye taşıyan Olympos Teleferik bakıma alındı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Alanya teleferik projesine Türkiye Finans'tan 3.4 milyon avro destek!

Türkiye Finans Katılım Bankası, tek banka olarak Alanya teleferik projesinde  3,5 milyon avroluk finansman desteği sağladı.

Trabzon’a 5 ayrı teleferik hattı‎!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehir genelinde üzerinde çalışılan beş ayrı teleferik projesi hakkında açıklamalar yaptı.

Kocaeli Kartepe'deki teleferik projesi ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 2,5 yıllık süreçte gelinen noktayı anlattı. Üzülmez, Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Manisa teleferik projesi imar bekliyor!

MANİSA'da ihalesi tamamlanan ancak geçtiğimiz günlerde güzergahı rüzgar tehlikesi sebebiyle değişen 7.5 kilometre uzunluğunda 2 etaptan oluşacak teleferik hattı, imar bekliyor.

Çamlıca'ya teleferik yerine metro geliyor!

Çamlıca Camii için önemli bir ulaşım arteri olması planlanan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Teleferik yerine, Altunizade metrosu 3.5 kilometre uzatılarak camiye metro ile ulaşım sağlanacak.

Kartepe Teleferik Projesi için 5 bin TL'lik destek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kartepe’deki Teleferik projesi için kendi bütçesinden 5 milyon TL’lik destek vereceğini duyurdu. Yap-işlet modeliyle yapılacak projenin gerçekleşmesi için Bakanlığın bu katkısı son derece büyük önem taşıyor.

Olympos Teleferik denizle zirveyi birleştiriyor!

Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa`nın en uzun teleferiği, Akdeniz'i ve 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesiyle birleştiriyor.

Balçova Teleferik 5 Nisan'da açılıyor!

Beklentilerin çok üzerinde yolcu taşıması nedeni erken bakıma alınan Balçova Teleferiği'nin bir sonraki periyodik bakımlarının da tamamlandığı, 5 Nisan Salı gününden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Olympos Teleferik 5 Aralık'ta açılacak!

Açıldığı günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce yerli ve yabancı turistleri zirveye taşıyan Olympos Teleferik bakıma alındı.

Balçova Teleferik Tesisleri 15.5 milyona yenilendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik Tesisleri, hafta sonunda 10 bine yakın ziyaretçiyi taşıdı, teleferik 31 Temmuz Cuma günü halkın hizmetine sunulmuştu

İzmir teleferik tesisleri yarın hizmete giriyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik Tesisleri, yarından itibaren halkın hizmetine sunuluyor. Teleferikteki ilk yolculuğu belediye başkanları ve Büyükşehir Meclis üyeleriyle Başkan Aziz Kocaoğlu gerçekleştirdi.

Spil Dağı teleferik ve otel projesinde son durum ne?

Manisa’da Spil Dağı’na yapılacak olan 100 Milyon Liralık teleferik ve oteller projesinin yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında Spil Dağı’na 5 buçuk kilometre uzunluğunda teleferik, iki adet otel ve spor kompleksi yapılacak.

Olympos Teleferik 5 Aralıkta açılacak Haberi

Olympos Teleferik 5 Aralıkta açılacak

Teleferikde güvenliğin birinci derecede öncelik taşıdığına dikkat çeken Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, çalışmaların 30 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceğini ve bu süre içerisinde de teleferiğin hizmet veremeyeceğini söyleyerek, “Önceliğimiz her zaman güvenliktir. Misafirlerimizin güvenliği bizim için önceliklidir. Bu nedenle periyodik bakımlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.


İsviçre’den gelen ekip ile birlikte Olympos Teleferik teknik ekibinin gerçekleştirdiği bakım çalışmalarında 65 mt’lik direkler üzerinde ve hatlarda bakımlar yapılıyor. Günlük, aylık, yıllık ve 5 yıllık olmak üzere periyodik olarak yapılan bakımlar ile güvenli yolculuk da sağlanmış oluyor.


Öte yandan, 2365 mt’lik zirveye ulaşan Olympos Teleferik, 4 bin 350 metrelik hattıyla dünyanın en uzun teleferikleri arasında yer alıyor. Olympos Teleferik, alt istasyondan aldığı yolcuları yaklaşık on dakika içerisinde 2 bin 365 metredeki zirveye taşıyor. Olympos Teleferik,...