22 / 07 / 2024

Ömer Çelik dünya turizm gününü kutladı

Ömer Çelik dünya turizm gününü kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmin sadece bir bölgenin gelir kaynağı olmaktan çıkıp ulusal ve sosyal refah dengesinin sağlanmasında da önemli bir araç olarak yer aldığını bildirdi.

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Elik tarafından kuruldu.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel kampanya! Çay Makinesi ürünlerine büyük indirim! 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel indirim başladı. Peki Arçelik Dünya Çay Günü için hangi ürünlerde indirime gitti? Çay makinelerinin özellikleri Neler? İşte 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği yönetimine girdi!

Çelik sektörü, dünya pazarlarında bundan böyle daha güçlü olacak. ÇİB Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği'nin icra komitesi üyeliğine seçildi.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Dünya çelik üretimi Temmuz'da yüzde 5,8 arttı!

Dünya Çelik Birliği tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin çelik üretimi rakamlarına göre; küresel ham çelik üretimi Temmuz ayında yüzde 5,8 artışla 154,6 milyon ton oldu...

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı Türkiye'de yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Gelecek yıl 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda ev sahibi Türkiye. Medeniyetlerin başkenti İstanbul'da toplanacak Komite, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday dosyaları görüşüp karara bağlayacak" dedi.

Efes Dünya Mirası ilan edildi!

Efes Antik Kenti'nin 21 yıllık UNESCO özlemi mutlu sonla bitti. Geçmişi Cilalı Taş Devri'ne uzanan Efes Antik Kenti, artık Dünya Mirası oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Efes artık resmen bir dünya mirası" dedi.

Ömer Çelik: Turizmde kriz olacak diye fiyat düşürülmesin!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi.

Türkiye'den 10 varlık Dünya Mirası Geçici Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve ismail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Ömer Çelik Milli Mensucat Fabrikası binalarını inceledi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da restorasyonu süren ve müzeye dönüştürülecek tarihi Milli Mensucat Fabrikası binalarında inceleme yaptı. Bakan Çelik tarihi yapının Türkiye’nin en büyük müzelerinden birine dönüşeceğini belirtti.

Ömer Çelik dünya turizm gününü kutladı Haberi

Ömer Çelik dünya turizm gününü kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmin sadece bir bölgenin gelir kaynağı olmaktan çıkıp ulusal ve sosyal refah dengesinin sağlanmasında da önemli bir araç olarak yer aldığını bildirdi. 


Çelik, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kültürler arasındaki iletişim ve etkileşime katkılarıyla aktif diplomasi unsuru turizmin, ekonomik ve sosyal hayat için vazgeçilmez bir etken olduğunu belirtti.


Dünya Turizm Günü'nün, uluslararası toplumun bilinçlenmesi adına Dünya Turizm Örgütü tarafından her sene farklı bir temaya dikkat çekilerek kutlandığını ifade eden Çelik, 2014'te binlerce yüzünden çok önemli biri olan topluma dayalı turizmin öne çıkarıldığını kaydetti.


Çelik, mesajında şu ifadeleri kullandı:


"Küresel-bölgesel barış ve istikrarın temel etkenlerinden ve yerel sosyo-ekonomik gelişimin en büyük destekleyicilerinden biri olan turizm, bir bölgenin kendi ürünleri, kültürü ve insan gücüyle kendini ifade...