04 / 05 / 2024

ömer derbazlar türk müteahhitler

ömer derbazlar türk müteahhitler

Metropolist Yapı ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100’e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyar doları aşan 6 bin kadar projeye imza attığını vurguladı..

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk Kızılay'dan İstanbul'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul İli, Sümer Günay Kaynarca Kan Bağış Merkezi Ve Sümer Günay Kartal Kan Alma Birimi binasında tadilat ve onarım işi ihale edecek.

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

Türk firmaları Ürdün'de müteahhitlik hizmeti verebilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini açıkladı.

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.

İran, Türk inşaat şirketlerine fırsatlar oluşturuyor!

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, uluslararası yaptırımlar sonrasında tekrar açılan İran pazarında inşaat sektörünün geri kaldığını belirterek Türk inşaat şirketlerine fırsatlar oluşturacağını belirtti.

İran'da Türk yatırımcılara inşaat sektöründe yeni iş imkanları oluşacak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan "İran'da Türk yatırımcısı ve ihracatçısı için inşaat, altyapı, enerji, otomotiv, maden, turizm, hizmet ve perakende sektörlerinde yeni iş imkanları oluşacak" dedi.

Kocaeli Ömer Türkçakal Bulvarı’nda çalışmalar başladı!

Ömer Türkçakal Bulvarı’nda yapılacak olan köprülü kavşak için ilk kazma dün vuruldu. Çalışma kapsamında trafik Outlet Center arkasından verilirken çalışmaların 1 yılda tamamlanacağı belirtildi

Arap yatırımcılar Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle buluştu!

Arap ülkelerinden 50'ye yakın yatırımcı İstanbul'da Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle buluştu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 gün sürecek etkinlik boyunca yoğun bir şekilde çalışmak istediklerini söyledi.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi 100 yaşında!

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

ömer derbazlar türk müteahhitler Haberi

ömer derbazlar türk müteahhitler

Metropolist Yapı ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100’e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyar doları aşan 6 bin kadar projeye imza attığını vurgulayarak, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyledi. Ömer Derbazlar; Rusya’dan Libya’ya, Tataristan’dan Güney Afrika’ya kadar onlarca inşaat şirketinin faaliyet yürüttüğünü, binalar ve yollar yaptığını, ihalelere katıldığını belirtti. Türkiye’de inşaat sektöründeki tüm oyuncuların ürünlerini artık sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da marka yapmalarının önemli olduğunu ifade eden Derbazlar, Türkiye’nin inşaat sektöründe dünyaya öncülük edebilecek bir seviyeye ulaştığının altını çizdi.  Derbazlar sözlerine şöyle devam etti: “GSYİH içindeki payı direkt olarak yüzde 7’lere varan, etkilediği 200 kadar sektörle birlikte yüzde 30’a ulaşabilen dev bir sektör ekonominin lokomotifidir. Ürettiği istihdam ve faaliyetlerinin coğrafi dağılmışlığı...