18 / 05 / 2024

ömer kurt cami

ömer kurt cami

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Ömer Kurt, evini satıp imkanlarını kullanarak kendi arazisinin üzerine inşa ettiği camide, müftülüğün izniyle 8 yıldır hem imamlık hem de Kur'an öğreticiliği yapıyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiği açıklamasının ardından, X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ali Kurt, Ömer Bulut'a TOKİ ile ilgili 5 soru yöneltti. İşte o sorular...

Kuşmer Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuşmer Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Ali Kurt ve Mustafa İsmet Kurt ortaklığında kuruldu.

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

Düzce Şehit Ömer Halisdemir Camisi açıldı!

Düzce'deki 750 kişi kapasiteli Şehit Ömer Halisdemir Camisi açıldı. Cami Düzce'nin Arapçiftliği Mahallesinde yer alıyor.

Ömer Kurt evini satıp cami yaptırdı!

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Ömer Kurt, evini satıp imkanlarını kullanarak kendi arazisinin üzerine inşa ettiği camide, müftülüğün izniyle 8 yıldır hem imamlık hem de Kur'an öğreticiliği yapıyor.

Karnas İnşaat Malzemeleri Petrol Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karnas İnşaat Malzemeleri Petrol Nakliye Ticaret Limited Şirketi bugün Ömer Kurt tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta kuruldu.

Marmaraereğlisi'nde yeni cami için temel atıldı!

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kamaradere Mahallesi'ye yapılacak olan Hz. Ömer Cami'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan başkan, camiler konusunda her zaman hassas olduklarını ve yardımcı olacaklarını belirtti.

Teras Süit yoğun ilgi topluyor!

İstanbul'da inşaat sektörüne adım atan Ekva İnşaatın sahibi Ömer Kurt, tecrübesini 2011'den bu yana önce Aydın daha sonra İncirliova İlçesine yaptığı konutlarla yansıttı.

EET Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EET Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Kurt, Ömer Kurt tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 25 Nisan'da Bağcılar, Güneşli Mahallesi, Kirazlı Caddesi'nde kuruldu.

Ömer Faruk Çelik: Şehzadeler imar planını beraber yapacağız!

AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, Tarihi Ulu Cami külliyesinde bulunan çay bahçesinde Ishak Çelebi Mahallesi sakinleri ile de bir araya geldi.

Turhal Ömer Eryılmaz Camii ibadete açıldı!

Tokat Turhal Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever mimar Ömer Eryılmaz tarafından yaptırılan cami törenle ibadete açıldı. Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yapılan caminin ibadete açılış törenine Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu katıldı...

Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii restore ediliyor!

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 430 yıllık tarihe sahip Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı. Cami, 1’i ana kubbe, 4’ü yarım kubbe, 5’i ise son cemaat yeri kubbesi olmak üzere 10 kubbeden oluşuyor.

Sultan Sasa'nın cami ve türbesinin yapımına başlanıldı!

Hz. Ömer dönemindeki ilk valisi. Hz. Peygamberin (sav) sahabelerinden Sultan Sasa'nın 1926 yılında yıktırılan cami ve türbesinin yapımını başlandı. İnşaat çalışmaları 2 ay boyunca sürecek...

ömer kurt cami Haberi

ömer kurt cami

İstanbul'daki dairesini satıp memleketi Van'ın Muradiye ilçesine dönen imam Ömer Kurt, evinin parasıyla kendi arsasının üzerine kendi imkanlarıyla inşa ettiği camide, müftülüğün izniyle 8 yıldır hem imam hatiplik hem de Kur'an öğreticiliği yapıyor.


İstanbul'da eğitimini aldıktan sonra doğduğu Muradiye ilçesine dönen Kurt, babasının vasiyeti üzerine Kandahar Mahallesi'nde cami yaptırmak için kolları sıvadı. Caminin bütün işlerini bir yıl içerisinde bitirerek ibadete hazır hale getiren Kurt, imkanları el vermeyince minareleri hurdacıdan temin ettiği 2 adet yaklaşık 20 metre uzunluğundaki demir borulardan yaptırdı. Görenlerin bir daha dönüp baktığı minareler, ilgi çekici görünümü ve sacdan yapılan şerefeleri ile dikkati çekiyor. 


Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketi Van'a hizmet etmek istediği için döndüğünü söyledi.


Mahallede önceden cami olmaması dolayısıyla insanların komşu mahallelerdeki camilere gittiğini anlatan Kurt, şöyle...