28 / 04 / 2024

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiği açıklamasının ardından, X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ali Kurt, Ömer Bulut'a TOKİ ile ilgili 5 soru yöneltti. İşte o sorular...



TOKİ Başkanı Ömer Bulut, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Ömer Bulut, "Kanal İstanbul havzası başta olacak şekilde, Silivri ve Çatalca'ya uzanan alanların konut üretimine açılması gerek. İstanbul, Trakya'ya doğru büyür" ifadelerini kullandı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bulut'un bu açıklamasını alıntıladı ve https://twitter.com/AliKurtistanbul resmi X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Ali Kurt, "İstanbul’da yapılaşmanın doğal eşiklerine kadar dayandığının bilinmemesi kabul edilemez. Umarım “alıntı haber” gerçek değildir" ifadelerini kullandı. 

Ali Kurt,  TOKİ  hakkında bilinmesi gerekenleri de şu şekilde açıkladı: 

1. Türkiye’de arsa üretimine yönelik en yetkin kurum TOKİ’dir. Bakınız: 1164 Sayılı Kanun

2. TOKİ konut üretimi amacıyla en yoğun arsa üretimini 2005-2022 arasında yaptı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a şu soruları yöneltti: 

1. TOKİ bugüne kadar İstanbul’da kaç tane sosyal konut üretti?

2. TOKİ İstanbul’da ürettiği kaynak geliştirme projelerinin ne kadarını rezerv alanlarda üretti? Çekmeköy, Avcılar vb. gibi...

3. 50.000, 100.000 ve 250.000 konut kampanyalarında İstanbul’da açıkladığınız konutların kaçını yaptınız? Kaçının arsa üretim sorununu çözdünüz?

4. İstanbul’un 100.000 ölçekli planındaki projeksiyon nüfusundan haberiniz var mı? Öneride bulunduğunuz alanların orman, tarım ve havza alanlarında olduğunun farkında mısınız? Çevre düzeni planındaki fonksiyonunu biliyor musunuz?

5. TOKİ orta ve uzun vadede İstanbul’daki barınma krizine ilişkin planlarını ne zaman yaptı? Bu planlara göre mi Silivri ve Çatalca gibi korunması gereken bölgelerin imara açılmasını öneri olarak getiriyorsunuz?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut a 5 soru!

EKREM İMAMOĞLU'NDAN TOKİ BAŞKANINA TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TOKİ'nin projelerinin tamamlanamaması sebebiyle vatandaşların mağdur olduğunu gündeme getirmişti. 

Odatv'de yer alan detaylara göre; İBB  Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir yayında "TOKİ'nin 100 bin, 50 bin, şimdi 250 bin diye belirttikleri sosyal konut projeleri... 'Her sene 100 bin yeni sosyal konut' şeklinde ilana verilen, proje başvuru tarihleri de 16 Aralık 2019, 15 Ocak 2020 diye tariflediği... 2019 senesinden 2020 yılına geçerken ortaya koydukları kampanya burada. Bu da vatandaşın kampanyası. Diyor ki 'Hak ettiğimiz evlerimizi istiyoruz' diye. Niye? Tuzla'da vatandaşlarımız az önce bahsettiğim 195 bin liraya konut alacağını hayal eden vatandaşlarımız artık bu evleri hayal bile edemeyecek duruma geldiler. Orada başvurularını gerçekleştirdiler, kuradan çıktılar ve diyorlar ki '2020 senesinde hak etmiş bulunuyoruz 5750 konuttan. Fakat 2023'te hala teslim edilmedi. Ayrıca yüzde 1 oranındaki KDV yüzde 10'a yükseltildi. Sabit ödeme hakkımız elimizden alındı. Dar gelirli için yapılan konutların fiyatı 15 katına çıkarılarak milyonluk projeye dönüştürüldü" ifadelerine yer verdi.

Bu konuşmanın ardından program sunucusu tarafından TOKİ Başkanı'na programa bağlanma çağrısı yapıldı, Senem Toluay Ilgaz "Yapımcı notunu düşmem gerekiyor. Özel yayınlarda formatımız bu duruma müsait değildi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut katılmak istedi, ama bu yayında değil. Sözcü TV ekranı her zaman açık. Ekrem İmamoğlu'nun soruları mevcuttu, eğer kendisi gelir ve yayınımıza katılırsa çok da memnun oluruz. Hem İmamoğlu'nun eleştirerek gündeme taşıdığı sorunlar ve Türkiye'nin deprem gerçeğini kendisiyle konuşuruz" açıklamasında bulundu. 

Ardından, Ekrem İmamoğlu da "Kusura bakmayın TOKİ Başkanı sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum; ama TOKİ Başkanı bir gün isterse KİPTAŞ Genel Başkanıyla oturur konuşur. İşine baksın. Yarın bir yerden cevabını verir. İşini görsün, işine baksın. Bence yanlış bir anons yaptınız" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral, Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerine yanıt verdi.  

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!

Ekrem İmamoğlu'ndan TOKİ çıkartması: Milleti mağdur etmekten vazgeçin!

İstanbul'da TOKİ mi başarılı KİPTAŞ mı? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

TOKİ Polemiği... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: TOKİ projeleri tamamlanmadığı için vatandaş mağdur oluyor!


Geri Dön