14 / 08 / 2024

ömer paşa vakfı

ömer paşa vakfı

İlk kadın opera sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy'un kızı Zeliha Berksoy'un annesinin adına müze yapmak için aldığı 5 katlı bina, Ömer Paşa, Hüseyin Ağa ve Beyazıt Vakfı'na devredildi...

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kılıç tarafından kuruldu.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Mesih Paşa Sarnıcı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiralanıyor..

Tokat Silahtar Ömer Paşa Camii, mimarisiyle dikkat çekiyor!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bulunan Silahtar Ömer Paşa Camisi, ahşap mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Caminin duvarları bir sıra kesme taş, üç sıra tuğla dizisiyle örüldü.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

Tosya Mer'aş-i Abdurrahman Paşa Camii restorasyonunda sona gelindi!

Osmanlı klasik dönem mimari eserlerinden biri olan ve 1584 yılında ibadete açılan Mer'aş-ı Abdurrahman Paşa Camii'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa iş hanı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir İli Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Kaplan Mustafa Paşa Vakfına ait Kaplan Mustafa Paşa iş hanı 18 milyon 196 bin 527,92 TL'ye yapım karşılığı 35 yıl kiraya verilecek.

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı neredeyse kül olacakmış!

1995 yılında mülkiyeti Köprülü Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, birkaç sarhoşun ısınmak için yaktığı soba yüzünden kül olma tehlikesi atlatmış.

1986 yılında Semra Özal, Hüseyin Avni Paşa Köşkü'ne talip olmuş!

1986 yılında Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Başkanı Semra Özal, Suadiye'deki Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü kiralamak istemiş. Kadıköy Belediyesi, köşkün aylığını 2 bin liradan 20 yıl süreyle vakfa kiralamayı uygun görmüş.

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı restore edilmiş!

1984 yılında Sait Halim Paşa Yalısı'nın restoresi tamamlanmış. TAÇ Vakfı tarafından restoresi yapılan yalıya 185 milyon lira harcanmış. Tarihi yalı, milletlerarası seminerlerde veya toplantılarda kullanılacakmış.

1983 yılında Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş!

1983 yılında Kanlıca'daki Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş. 30 yıldır boş duran tarihi yalının bir an önce restore edilmesi lazımmış. Taç Vakfı'nın himayesinde bulunan yalı için 30 milyona ihtiyaç varmış.

ömer paşa vakfı Haberi

ömer paşa vakfı
Ressam Semiha Berksoy'un kızı Zeliha Berksoy, annesinin adına müze yapmak için hazineye ait binanın kullanım izni için 6 ay ön izin almıştı. Bina, 16 Ocak 2012'de teslim edildi. Müze için çizilen proje onay için 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne başvuruldu. Bu esnada, Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nden binanın Maliye'den 9 Ağustos 2012 tarihinde Beyazıt Vakfı, Ömer Paşa Vakfı ve Hüseyin Ağa Vakfı'na devredildiğini belirten bir yazı geldi. Zeliha Berksoy sorunun çözülmesi için...