28 / 07 / 2024

Ön izin verilmesi

Ön izin verilmesi

Ön izin, İrtifak hakkı kurulmadan veya kullanma izni verilmeden önce; tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi için İdarece verilen izin olarak tanımlanıyor...

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

İzinsiz konut kiralamalara 100 bin TL ceza! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili yasaya göre, turizm amaçlı kiralanan konutların izin belgesi olmadan kiralanması halinde 100 bin TL ceza verilecek.

Resmi tatillerde çalışanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar! Kıdem tazminatı hesabı baştan sona değişiyor!

Bursa'da, taşeron firma bünyesinde çalıştığı devlet hastanesinde 18 sene süresince yıllık izin kullanmayan işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, bir çalışanın 18 senede yalnızca 26 gün izin kullanmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yabancıya konut satışında flaş gelişme! Resmen Meclis'e geldi! Yeni sınırlandırmalar geliyor!

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Verilmesine Sınır Getirilmesi Kapsamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında bazı bölgelerde yabancılara konut satışının tamamen yasaklanması, bölgesel kota konulması ve sadece 1 konut alınmasına izin verilmesi amaçlanıyor.

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!

İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin, piyasa kuralların izin vermesine rağmen Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği açıklandı.

BİM ayçiçek yağ fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 litre ayçiçek yağ fiyatları…

Rusya’nın izin vermesinin ardından ayçiçek ham madde yüklü gemiler Türkiye’ye ulaşmaya başladı. Limanlara yanaşan gemilerin ardından ayçiçek yağı fiyatlarında indirim başladı. BİM de ayçiçek yağı fiyatlarında indiirme gitti.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Bu şartları sağlayan emekli olabiliyor!

Kadın çalışanların izin ve sosyal haklarıyla ilgili bazı avantajlar sunuluyor. Aynı zamanda kadınların belirli şartlarda erken emeklilik şansı bulunuyor. 

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Peker GYO sermayesini 1.8 milyar TL'ye çıkarmak için SPK'ya başvurdu!

Peker GYO, 500 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının, 1 milyar 850 milyon TL'ye yükseltilmesine dair izin verilmesi ve kayıtlı sermaye tavanı değişikliğine ilişkin esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesinin yeni şekline uygun görüş verilmesi için SPK'ya başvurdu.

Ön izin verilmesi Haberi

Ön izin verilmesi

Ön izin nedir?

Hazine taşınmazlarının satışında ön izin, İrtifak hakkı kurulmadan veya kullanma izni verilmeden önce; tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi ya da uygulama projelerinin hazırlanması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi için İdarece verilen izin olarak karşmıza çıkıyor.


Ön izin bedeli ise, irtifak hakkı veya kullanma izni ihale bedelinin yüzde yirmisidir. Fiili kullanım olması halinde ön izin bedeli, irtifak hakkı veya kullanma izni ihale bedeli olarak tanımlanıyor.


Ön izin verilmesi ve süre

(1) İrtifak hakkı veya kullanma izni ihalesi sonucunda, yapılacak yatırım için ön izne ihtiyaç duyulması halinde, lehine irtifak hakkı tesis edilecek veya kullanma izni verilecek yatırımcıya; fiili kullanım olmaksızın tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi...