29 / 04 / 2024

Onaltı Dokuz son durum

Onaltı Dokuz son durum

Tarihi yarımadanın silüetine hançer gibi saplanan 16:9 gökdelenleri için verilen traşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma açılmasına izin çıkmadı..

Onaltı Dokuz projesi havadan görüntülendi!

İstanbul Avrupa yakası Zeytinburnu'da tarihi silueti bozduğu gerekçesiyle üst katlarının yıkılarak boylarının kısaltılmasına karar verilen Onaltıdokuz kuleleriyle ilgili hukuki süreç devam ediyor. Proje, havadan görüntülendi...

Onaltı Dokuz yıkılacak mı?

Tarihi silüeti bozan gökdelenlerle ilgili Danıştay yıkım kararı verdi. Gözler İBB’ye çevrildi. Uzmanlar binanın tamamı için kamulaştırma önerirken, yıkım halinde 300 milyon dolar tazminat söz konusu

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

Son 9 yılda açılan stadyum sayısı TBMM'de!

Son dokuz yılda yapılan ve yeni isimlerle açılan stadyum sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fahrettin Altay-Narlıdere metrosunda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayında temelini attığı Narlıdere Metrosu'nda imalat çalışmaları son sürat devam ediyor. 7.2 kilometrelik hatta yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu için de inşaat çalışmaları Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul açıklaması!

Astay Gayrimenkul, OnaltıDokuz İstanbul projes ile ilgili açılan davalara ilişkin açıklama yaptı. 

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

Kredi stoku 2016'nın son çeyreğinde yüzde 7.7 büyüdü!

Bankacılık sektörü, kredilerde yılın 9 ayında yaptığı artışının tamamı kadar hacmi tek başına son çeyrekte yaptı. 2016’nın ilk dokuz ayında yüzde 8.4 artış gösteren kredi stoku, sadece son çeyrekte yüzde 7.7 büyüme kaydetti.

TAY Group Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel inşa edecek!

Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak yeniden sahalara döndü. Academia Apartments ile Onaltı Dokuz projelerini inşa eden işadamı Mesut Toprak şimdi Bodrum'da 1 milyar dolarlık otel inşa edecek.

Dokuz bankada konut kredisi faiz oranları düştü!

Dokuz bankanın konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. İşte konut kredisi faizlerinde son tablo...

Onaltı Dokuz gökdelenlerinde son durum!

Tarihi yarımadanın silüetine hançer gibi saplanan 16:9 gökdelenleri için verilen traşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma açılmasına izin çıkmadı..

Onaltı Dokuz kuleleri tıraşlanacak mı?

Sürüncemede bırakılan ve topun bir ona bir ona atıldığı kuleler hâlâ İstanbul’un kalbinde bir hançer gibi saplı duruyor. Fakirin gecekondusuna işleyen hukuk söz konusu zenginin gökdeleni olunca tatile çıkıyor.

Murat Aydın: 16/9 için mahkeme kararlarını uyguluyoruz!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Onaltı Dokuz (16:9) isimli gökdelenlerin İstanbul'un tarihi siluetini bozan kısmının yıkılması kararı ile ilgili, "Mahkeme kararlarını uyguluyoruz ama yargı süreci henüz tamamlanmış değil" dedi.

İBB'den Onaltı Dokuz gökdelenlerine inceleme!

İstanbul'un siluetine hançer gibi saplanan Zeytinburnu'ndaki 16:9 gökdelenleri için verilen yıkım kararının uygulanmaması üzerine İBB inceleme başlattı..

Onaltı Dokuz son durum Haberi

Onaltı Dokuz son durum

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 16:9 inşaatının mühürlenmesine ve Tarihi yarımadanın silüetini bozan kısmının yıkılmasına karar vermişti. Danıştay 14. Dairesi kararı onamıştı. Ancak yargı kararları uygulanmamış ve binalar tıraşlanmamıştı. C.B isimli yurttaş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na 24 Ekim 2014’te başvurarak mahkeme kararının uygulanmaması ve yıkım için ihaleye çıkılarak karar uygulanmış gibi yapılması nedeniyle Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanma iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine İstanbul Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, 5 Aralık 2014’te Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında inceleme yapması için müfettiş görevlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Müfettişi Mustafa Kılıçsokan, görevliler hakkında ön inceleme başlattı.


Kılıçsokan geçtiğimiz günlerde ön incelemesini tamamladı. Raporu inceleyen Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu Belediye Başkan yardımcıları Semih Demirci, Zafer Alsaç, Fen İşleri Müdürü Engin Köklü, İmar ve...