25 / 07 / 2024

onaltıdokuz kuleleri yıkılacakmı

onaltıdokuz kuleleri yıkılacakmı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Onaltı Dokuz Kuleleriyle ilgili İstanbul 4. İdare Mahkemesi' nin verdiği yıkım kararı hakkında "henüz bize tebligat yapılmadı" şeklinde konuştu...

1941'de Şişhane-Azapkapı'daki bazı binalar yıkılacakmış!

1941 yılında Şişhane-Azapkapı yolunun inşaat çalışmaları için buradaki binalara yıkım kararı verilmiş. Binaların değerleri belirlenerek yıkım çalışmaları başlatılmış.

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941 yılında, Kadıköy imar planına yönelik çalışmalar kapsamında dükkanlar yıkılacak ve Moda yolunun tadilatı yapılacakmış.

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

2022 imar affı kimleri affedecek? Yıkım kararı çıkan TOGO kuleleri de affedilecek mi?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Meclis'e sunulan imar affı iki maddeden oluşuyor. Bir önceki imar affından yararlanıp parasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler ve yapı kayıt belgesi iptal edilenler de çıkacak yasadan yararlanabilecek. Para cezaları ise affedilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

TOGO Kuleleri tartışmasında son karar: Yıkılacak!

Ankara’nın gündeminden düşmeyen TOGO kulelerinde, Danıştay Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı haklı gördü.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Rize'nin 'Pisa' kulelerinin yıkımına başlandı!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye isimlendirilen iki binanın da aralarında yer aldığı yapılar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılıyor.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Dr. Hasan Sözbilir'den iki il için yıkıcı deprem uyarısı!

Kuzey Ege'de depremlerin devam ettiğine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir iki il için yıkıcı deprem uyarısı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Togo Kuleleri krizi!

TOGO Kuleleri'nin yıkımı konusunda mahkemenin aldığı karara uyan ABB Meclisi'nin kararı, Genel Merkez tarafından değiştirildi. Konuya tepki gösteren AKP Başkanvekili Mümin Altunışık, istifa etti... 

onaltıdokuz kuleleri yıkılacakmı Haberi

onaltıdokuz kuleleri yıkılacakmı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İFSAK ile birlikte düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı "Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenlere ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.


Başkan Topbaş sergi açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "OnaltıDokuz Kuleleriyle ilgili İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir yıkım kararı var. Şimdi binaları yıkmak kolay mı, o binalar satıldı yıkılacak mı? Ne olacak? Nasıl bir yol izlenecek?" şeklindeki sorusuna Başkan Topbaş şu cevabı verdi: "Tabii bunları şimdiden konuşmak erken. 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir karardan haberdar olduk. Ama henüz bize tebligat yapılmadı. Geldikten sonra hukukçularımız ilgili birimlerimiz bunu değerlendirecek. Daha sonra detaylı açıklamaları yaparız. Tabii ki yargıya saygımız sonsuz. Herkes saygı duyacaktır. Ama şu anda bunu söylemek erken." Bir gazetecinin "Olası bir...