04 / 05 / 2024

onaltıdokuz yıkılacakmı

onaltıdokuz yıkılacakmı

İSTANBUL’un tarihi siluetini bozduğu için yıkılmasına karar verilen ‘OnaltıDokuz’ projesinin sahibi Mesut Toprak, “Bize gelen bir açıklama yok. Hukuki süreç devam ediyor. Kulelerin yıkılacağına inanmıyorum” dedi...

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Dr. Hasan Sözbilir'den iki il için yıkıcı deprem uyarısı!

Kuzey Ege'de depremlerin devam ettiğine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir iki il için yıkıcı deprem uyarısı yaptı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi GSF binası yıkılacak!

Türkiye’nin ilk ve en büyüğü olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuarı yerleşkesinin boşaltılması ve yıkılması kararlaştırıldı.

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı üzerindeki gecekondu yıkıldı!

1071 Malazgirt Bulvarı ortasında dokuz yıldır hukuk mücadelesi verilerek kaldırılmaya çalışılan gecekondu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yaklaşık iki saatlik gece çalışmasıyla kaldırıldı.

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

2006 yılında İstanbul'un en büyük marinası Zeytinburnu'na!

2006 yılında İstanbul'un üçüncü marinası Zeytinburnu'na yapılacakmış. Kazlıçeşme'de yapılacak bin 500 kapasiteli marina 325 bin 736 metrekare dolgu alanı ile İstanbul'un en büyük marinası olacakmış.

Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesine imza atılacak!

TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o haber...

2004 yılında Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış!

2004 yılında TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak üçlü protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. 120 hektar alanda gerçekleşecek projenin ilk etabında 2 bin 800 toplu konut yapılacakmış.

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, Kurbağalıdere için yeni bir proje başlatmış!

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, açıkhava kanalizasyonuna dönüşen Kurbağalıdere için yeni bir proje başlatmış. Islah edilecek derenin sağı ve solu kolektörlerle kuşatılacakmış ve etrafındaki kaçak yapılarda yıkılacakmış.

1997 yılında İstanbul'un en büyük tenis merkezi Silivri'ye yapılacakmış!

1997 yılında İstanbul'un en büyük tenis ve spor merkezi Silivri Karasinan'a yapılacakmış. 25 bin metrekare araziye yayılacak, 14 tenis kortunun bulunacağı spor tesisi tatil köyü gibi yapılacakmış.

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Altunizade'de villa!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Altunizade'de inşa edeceği villalar için temel kazımına başlamış. 50 dönümlük arazide inşa edilecek 168 adet prestij villa, 60 ile 70 milyar lira arasında satılacakmış.

onaltıdokuz yıkılacakmı Haberi

onaltıdokuz yıkılacakmı


ASTAY tarafından Zeytinburnu’nda inşa edilen OnaltıDokuz kulelerine yıkım kararı çıktı. Projenin tarihi siluete giren katlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, mimarlık ve şehircilik odalarına kadar her kesim eleştirdi. Gökdelenlerin önce uygulama imar planları ile yapı ruhsatını iptal eden İstanbul 4. İdare Mahkemesi bu kez tarihi siluete etki eden katların yıkılmasına karar verdi. Radikal Gazetesi’nin gündeme getirdiği yıkım kararına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kararı 30 gün içinde kararı uygulamak zorunda. 


BİZE AÇIKLAMA GELMEDİ


Binaların sahibi Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım Şirketi Danıştay’dan 30 gün içinde yürütmeyi durdurma kararı alamaz ise gökdelenlerin siluete etki eden katları yıkılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak davalının şirketleri değil İBB olduğunu söyledi. Kendilerine konuyla ilgili yasal bir bildiri ulaşmadığını belirten Toprak, “Bize...