04 / 05 / 2024

Onarım gören taşınmaz vakıf eserleri

Onarım gören taşınmaz vakıf eserleri

Taşınır ve taşınmaz vakıf eserlerine ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ve 2014-2015-2016 yıllarında onarımı yapılanları sordu..

2003 - Mart 2024 arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi!

Özelleştirme İdaresi verilerinden yapılan derlemelere göre 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi.

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklanan rakamları gören buz kesti! 9 Mart 2023 fiyat listesi

Buğday, arpa, mısır başta olmak üzere tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklanan rakamları gören buz kesti! 9 Mart 2023 fiyat listesi

Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen faiz artırım sinyalleri risk iştahını kesmeye devam ediyor ve ons altındaki baskı devam ediyor. Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

5 yıl onarım güvencesiyle Hyundai i20 32 bin 213 TL indirimle satışta! İşte 5 Ocak 2023 satış fiyatı…

Hyundai i20 yeni kampanyalı fiyatı kapsamında 32 bin 213 TL indirimle satışa sunuldu. İşte 5 yıl 100 bin kilometre Hyundai onarım güvencesi altında olan otomobilin özellikleri ve satış fiyatları…

Prefabrik evler taşınmaz mıdır?

Prefabrik evler son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır. Bundan dolayı, “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı, Prefabrik evler taşınmaz mıdır?” soruları yanıtlarını arıyor.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Delta Onarım Güçlendirme Yapı Ve Mühendislik Hizmetleri Ltd.Şti. kuruldu!

Delta Onarım Güçlendirme Yapı Ve Mühendislik Hizmetleri Ltd.Şti. bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Işıl Ellikçi Akıncıer tarafından kuruldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Onarım gören taşınmaz vakıf eserleri Haberi

Onarım gören taşınmaz vakıf eserleri



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşınır ve taşınmaz vakıf eserlerine ve 2014-2015-2016 yıllarında onarımı yapılanlara ilişkin soru önergesi hazırladı.  Gürer, önergesinde ülkemizdeki taşınır ve taşınmaz vakıf eserlerinin sayısını sordu.  


Sorularını Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a ileten Gürer, 2014-2015-2016 yıllarında onarımı yapılan vakıf eserlerinin sayısını öğrenmek istedi. 


Gürer önergesinde ayrıca, "Vakıflarda Müze Araştırmacısı (Sanat Tarihi mezunu) kaç kişi bulunmaktadır? Süresi içinde onarımı tamamlanmış kaç tarihi eser vardır?" diye...