18 / 05 / 2024

onarım ön izin belgesi nedir

onarım ön izin belgesi nedir

Onarım uygunluk belgesi, tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair ilgili idare tarafından verilecek belgeyi ifade ediyor. Peki, onarım ön izin belgesi nedir? Belge nereden alınır?

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Aşkın Sandal tarafından kuruldu.

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Solak tarafından kuruldu.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

TOKİ Kuzey Ankara Girişi projesi onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 501 camiye onarım!

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV), tarafından yurt içi ve yurt dışında 2015-2019 yılları arasında savaş, terör ve doğal afetlerden zarar gören 501 caminin yapım ve onarımının yapıldığı aktardı…

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TMSF, Tarkim Uçak Bakım Onarım'ın 3 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık A.Ş'ye ait 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Semerkand Line Sitesi'nde yer alan gayrimenkullerin fiyatları 175 bin TL'den başlıyor.

GYODER, TBMM’nin onarımını tamamladı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onarımı için üstlendiği görevi tamamladı.

Boğaziçi Onarım İnşaat Ve Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Onarım İnşaat Ve Dekorasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Memiş tarafından kuruldu. 

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Fermanoğlu Kentsel Dönüşüm İnşaat Onarım Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fermanoğlu Kentsel Dönüşüm İnşaat Onarım Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fadaıl Ruhullayev tarafından kuruldu. 

onarım ön izin belgesi nedir Haberi

onarım ön izin belgesi nedir

Onarım ön izin belgesi nedir?

Onarım ön izin belgesi, Tadilat ve tamiratların içeriğini belirten, uygulamadan önce KUDEB, Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü veya Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilecek belgeye deniyor.


Tanımda da görüldüğü üzere, korunan alanlarda bu izin koruma, uygulama ve denetim bürosundan alınıyor.


Onarım uygunluk belgesi ise, tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair ilgili idare tarafından verilecek belgeyi ifade ediyor.


İlgili yönetmelik gereğince; tadilat ve tamirat uygulaması tamamlandıktan sonra, yapılan uygulamalar KUDEB uzmanlarınca incelenir. Uygulama, izin belgesi doğrultusunda tamamlanmış ise onarım uygunluk belgesi düzenlenir.

             

Tadilat ve tamirat kapsamında başlanılan uygulamalarda esaslı onarım gerektiğinin tespit edilmesi halinde uygulama durdurulur ve konu belgeleriyle birlikte koruma bölge kurulu müdürlüğüne bildirilir.


Taşınmaz kültür varlığı parseline bitişik parsellerde ve koruma...