02 / 05 / 2024

Öncelikli Dönüşüm Programları nedir

Öncelikli Dönüşüm Programları nedir

Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Davutoğlu, son faiz indiriminin doğru bir karar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamanın da doğru yönde atılan bir adım olduğunu söyledi.

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

O bölgeler öncelikli dönüşüm kapsamına alınıyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi riskli yapılan tespiti ve kentsel dönüşüm teşvik edilecek.

Bursa'da kentsel dönüşüm başlıyor! 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2021 projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin öncelikli olduğunu dile getirdi.

Sakarya'nın öncelikli gündemi 'kentsel dönüşüm'!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Uncuoğlu ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşümü masaya yatırdı.

Murat Kurum: Acil öncelikli dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Acil öncelikli dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var. 300 bini İstanbul'da olmak üzere, 5 yıl içinde bu konutların dönüşümünü sağlayacağız." dedi

İzmir'deki yatırım ve kentsel dönüşüm programları mecliste!

İzmir ilindeki yatırım ve kentsel dönüşüm programları meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Numan Kurtulmuş: Kentsel dönüşüm yapılan konutlarda hasar olmadı!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Elazığ'da yaşanan depremde kentsel dönüşüm uygulanan konutlarda hasar olmadığını belirtti. "En öncelikli mesele, yıkılmaya meyilli binaların yenilenmesini teşvik etmektir" dedi...

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

İstanbul'un deprem dönüşümüne ihtiyacı var!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yıldırım, kenttin deprem dönüşümüne ihtiyacı olduğunu, öncelikli ve ağırlıklı olarak deprem dönüşümünü önemsediklerini söyledi...

Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi 9 Mayıs'ta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikli projeleri arasında yer alan “kentsel dönüşüm” çalışmalarını incelemek için saha çalışmalarına başladı. Başkan Soyer, Uzundere 1. etapta yeni evlerine taşınan ailelerle sohbet etti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.

Öncelikli Dönüşüm Programları nedir Haberi

Öncelikli Dönüşüm Programları nedir


10. Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dünkü faiz açıklamalarını değerlendirdi.


Son faiz indiriminin doğru bir karar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamanın da doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirten Davutoğlu, "Önümüzdeki günlerde, haftalarda bu yapılacak toplantılarla faiz oranlarının daha aşağı bir trende doğru yönelmesi beklentisi hepimiz için söz konusudur, bu yönde bir karar alınacağı düşüncesindeyim" dedi. 


Başçı'nın kararını desteklediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:


Merkez Bankası kendi değerlendirmelerini yapıp, belli faiz oranları konusunda açıklamalarını yapıyor. Başçı da bu çerçevede açıklama yaptı. Merkez Bankası bağımsız olmakla birlikte hükümete danışmanlık yapmak görevi de vardır. Bu yüzden yılda iki kere toplantı yapılır. Davos’ta da kendisiyle toplantı yaptık. Önemli olan burada dünya...