22 / 05 / 2024

ÖNDER vakfı

ÖNDER vakfı

TGC’nin bağışlarla yaptırdığı Sultanahmet’teki Basın Dispanseri binası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “deprem riski” gerekçesiyle TGC’den alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözde vakıflarından ÖNDER’e tahsis edildi.

Önder Halisdemir Finans Kulüp’ün başkanı oldu!

Ağaoğlu'nun eski CEO'su Önder Halisdemir, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı (Finans Kulüp) Genel Kurulu’nda başkanlığa seçildi...

İBB vakıflara 3 bina tahsis etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, protokol kapsamında Sultanahmet’teki 54 ada 36 parseldeki binayı Önder Vakfı’na verdi. Fatih Aksaray’daki 840 ada 116 parseldeki bina ile Çatalca’daki 63 ada 38 parseldeki binanın 4. katını Ensar Vakfı’na tahsis etti.

Basın Dispanseri binası ÖNDER vakfına tahsis edildi!

TGC’nin bağışlarla yaptırdığı Sultanahmet’teki Basın Dispanseri binası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “deprem riski” gerekçesiyle TGC’den alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözde vakıflarından ÖNDER’e tahsis edildi.

Yenişehir Semerkand Vakfı'nın temeli atıldı!

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, Semerkand Vakfı hizmet binasının temeli törenle atıldı. Temel atma törenine AK Parti Milletvekili Önder Matlı, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik katıldı...

Terakki Vakfı Okulları Tuzla'ya 65 milyon liralık yatırımla kampüs kuruyor!

ürkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından 136 yaşındaki Terakki Vakfı Okulları, T uzla'ya 65 milyon liralık yatırımla kampus kuruyor. Yeşil bina sertifikalı yeni kampüs, Eylül 2014'te eğitime başlayacak..

Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait binada yangın çıktı!

Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait 2 katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yoğun dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Önder Kaya kimdir?

Türkiye’de Park Yaşam Konutları ve Toskana Vadisi gibi konut projelerinin yanı sıra Rusya’daki Soçi Olimpiyat Oteli ve Kongre Merkezi gibi uluslar arası projelerde çalışan mimar Önder Kaya kimdir?

Mor Gabriel Manastırı Vakfı arazilerine iade kararı çıktı!

Mor Gabriel Manastırı Vakfı arazilerine iade kararı çıktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Meclisi'nin Mor Gabriel Manastırı Vakfı'na ait 12 parselin iadesi yönünde karar aldığını bildirdi...

Rönesans Eğitim Vakfı İzmir'de ilköğretim okulu yaptıracak!

Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak, MEB uygun görürse İzmir'e bir ilköğretim okulu yapmak istediklerini belirtti. Ilıcak, 5 yıl içindeki hedeflerinin Rönesans İlköğretim Okulları açmak olarak açıkladı..

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği kapsamında, vakfa ait konutların tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usul, esas ve şartlar bulunuyor...

Önder Halisdemir: Gayrimenkul yatırım fonu kuracağız!

Aktif Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, "Gayrimenkul yatırım fonu kuracağız. Hem arazi geliştirmeciler hem müteahhitler için yeni bir fonlama enstrümanı olacak. Bu inşaat sektörüne yeni bir soluk getirecek" diye konuştu.

Kerem Önder: Bir projeye yön vermek çocuk yetiştirmekle aynı!

Yurtdışında geçen 13 senenin ardından bilgi birikimini Paladyum Beytepe'nin yüksek hedefleriyle birleştiren Paladyum Beytepe'nin Genel Koordinatörü mimar Kerem Önder, "Projeye yön vermek, çocuk yetiştirmekle aynı" dedi

Turizmciler İstanbul Tanıtım Vakfı kuracak!

Turizmciler Gezi Parkı’ndan sonra daha çabuk organize olmak için İstanbul Tanıtım Vakfı kuracak Sektör temsilcileri valiliğin de destekleyeceği vakıf için haftalık toplantılar düzenlemeye başladı...

ÖNDER vakfı Haberi

ÖNDER vakfı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) bağışlarla yaptırdığı Sultanahmet’teki Basın Dispanseri binası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından TGC’den “deprem riski” gerekçesiyle alınarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gözde vakıflarından ÖNDER’e tahsis edildi. Sultanahmet’teki arazinin mülkiyeti İBB’ye ait. 24 Ekim 1953 yılında bir protokolle TGC’ye verilen arazi üzerinde 1965 yılında bağışlarla Basın Dispanseri binası yapıldı. Bu süreçte İBB binanın ‘depreme dayanıksız olduğu’ gerekçesiyle TGC’den binayı boşaltmasını istedi ve bina 2012 yılının temmuz ayında boşaltıldı. Sözleşmenin 2018 yılında sona ereceğini belirten TGC, tahliye kararına yönelik 7. İdare Mahkemesi’nde İBB’ye karşı dava açtı. Dava süreci devam ederken önceki gün İBB Meclisi, söz konusu binayı yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’ne 10 yıl süreyle tahsis edildi. 


 TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş...