04 / 05 / 2024

Onur Öngün kentsel dönüşüm açıklaması

Onur Öngün kentsel dönüşüm açıklaması

Onursal AŞ'nın Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Ankara'nın kentsel yapı anlamında övgüyle anlatılan bir başkent olması için mimari özelliği olmayan 30-40 yıllık klasik binalardan kurtulması gerekiyor. " dedi.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgün Bekmezci tarafından kuruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Üstüngün İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstüngün İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Üstüngün tarafından kuruldu.

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Emlak Konut GYO Güngören kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen  İstanbul Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - İmaj Altyapı Üst Yapı San ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ile imzalandı.

Ergün Turan: İnsanların kentsel dönüşüme devam etmelerini istiyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, "Fatih'te önce insanların kentsel dönüşümü kendi kendilerine yapacak şekilde devam etmelerini istiyoruz. Çünkü burası siteleşmeye müsait bir ilçe değil." dedi.

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Tozkoparan kentsel dönüşüm bekliyor!

Güngören’in Tozkoparan mahallesinde bulunan 60 haneli konutlarda, son depreminde etkisiyle çatlaklar ve hasarlar arttı. Konutlarda yaşayanlar, binaların kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini belirtiyor...

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Onur Öngün kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Onur Öngün kentsel dönüşüm açıklaması

Başkent Ankara'da yeni konut projeleri değerine değer katarken, nüfusun önemli bölümünü barındıran ve Çankaya'da yoğunlaşan çoğu 30-40 yıllık 3-4 katlı eski yapılar özellikle son 10 yıldır aynı fiyat aralığında kaldı. Kavaklıdere, Tunalı, Cinnah, Gaziosmanpaşa gibi Ankara'nın en eski ve nezih semtlerinde yoğunlaşan bu yapıların fiyatları son 5 yıldan beri neredeyse hiç değişmedi.  


Yıllardan beri genellikle 200-250 bin lira bandında alıcı bulan bu konutlar, son birkaç yıldan beri ise sakinlerinin yeni lokasyonlardaki proje konut ve plazalara yönelmesiyle bırakın değer artışını değer kaybı bile yaşamaya başladı. Ankara'da gayrimenkul sektörüne yön veren firmalardan Onursal AŞ'nın Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bu sorunun en az 500 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren çok önemli bir sorun olduğunun altını çizdi. Öngün, "Ankara'nın kentsel yapı anlamında övgüyle...