11 / 05 / 2024

Opel almanya Bochum fabrika kapanma

Opel almanya Bochum fabrika kapanma

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Bochum kentinde, 52 yıldır milyonlarca araç üreten, GM’ye bağlı Opel otomobil fabrikası bugün son arabası olan Zafira’yı üreterek kapanıyor...

Elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi! İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi. Peki Opel Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar? İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen bakın...

Bu fırsatı kaçırmayın! Opel faizsiz kredi kampanyası başlattı! Üstelik o meslek sahiblerine ek indirim var!

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Almanya merkezli Opel, Türkiye genelinde hem binek hem de ticari araçlar için kampanya yaptığını duyurdu. Üstelik bazı meslek gruplarına ek özel indirimler de var. İşte bu sıralar bir araç alacaklar için kaçırılmayacak fırsatın detayları…

Elektrikli Opel Mokka-e Türkiye’de! İşte Opel Mokka-e özellikleri ve 3 Aralık 2022  fiyat listesi

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili Opel Mokka-e artık Türkiye'de! Peki Opel Mokka-e özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte Opel Mokka-e 3 Aralık 2022 fiyat listesi...

Opel yeni SUV'u Grandland'i Türkiye'de satışa sundu! 28 Mayıs fiyat listesi

Fransız PSA çatısı altına girdikten sonra çehresi değişen Almanya'nın köklü otomobil markası Opel, SUV pazarında iddialı olduğu yeni modeli Grandland'i Türkiye'de görücüye çıkardı

Opel, Almanya'da fabrika kuracak!

Opel CEO'su Michael Lohscheller, Almanya'nın Kaiserslautern şehrinde yeni fabrika kuracaklarını açıkladı.

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Faruk Güllüoğlu, yurtdışında atağa kalktı. Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor.

Bosch Almanya'da Ar-Ge merkezi açtı!

Almanya'nın Renningen şehrinde 310 milyon euro yatırım yaparak bin 700 yaratıcı beyni bir araya getiren Bosch'un Ar-Ge merkezini Almanya Başbakanı Angela Merkel açtı.

ÇTSO üyelerini Almanya'ya götürdü!

ÇTSO, Yapı ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini 9-11 Ekini 2015 tarihleri arasında Almanya-Hannover'e götürdü.

Almanya'da kentsel dönüşüm süreci!

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ziya Güney bugünki yazısında Almanya'da kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Almanya'da 2014'te 915 bin şirket kuruldu!

Almanya'da geçen yıl 915 bin şirket kurulduğu, son üç yılda kurulan 2,5 milyon şirketin ise yüzde 17'siııin kapandığı açıklandı.

Almanya'daki 365 metrelik asma köprü açıldı!

İnşaatı tamamlanan ve Almanya'nın Morsdorf ve Lüksemburg sınırındaki Sosberg kentlerini birbirine bağlayan dev asma köprüden, ilk ziyaretçiler geçti.

Almanya'da başkonsolosluklar için yeni arsalar temin ediliyor!

Ahmet Davutoğlu, Almanya ziyaretinde ülkede görevli Türkiye'nin başkonsoloslarıyla bir araya geldi. Davutoğlu, yeni bina yapımı, restorasyon ve yeni arsalar temin edilerek fiziki mekanların geliştirilmesine, güzelleştirilmesine devam ettiklerini bildirdi.

Almanya'daki gurbetçilerin Türkiye'den konut alımları arttı!

1960'lı yıllarda 'Almanya acı vatan' diyerek giden Türkler'in torunları artık dönüyor. Alman ekonomisinde 2000'li yıllardan itibaren başlayan ekonomik sıkıntılar ve Alman hükümetinin Türkler'i göçe zorlayan politikaları, tersine göç başlattı.

Opel almanya Bochum fabrika kapanma Haberi

Opel almanya Bochum fabrika kapanma

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Bochum kentinde, 52 yıldır milyonlarca araç üreten, GM’ye bağlı Opel otomobil fabrikası bugün son arabası olan Zafira’yı üreterek kapanıyor. Çok sayıda Türk vatandaşının da çalıştığı otomobil firmasının kapanmasıyla 3 bin kişi issiz kalacak.


1962 yılında Opel Kadet, Manta, Ascona ve son model olarak Opel Zafira Tourer’in üretimiyle 52 yıllık macerasını sonlandırdı.

Bir zamanlar 20 bin işçinin çalıştığı fabrika, artan maliyetler ve Asya ülkelerinin ürettiği araçlar yüzünden pazarın daralması ve rekabete dayanamayıp küçülmeye giderek, fabrikasını kapatma kararı aldı. Uzun zamandan beri kapatılması gündemde olan Opel otomobil fabrikası, 52 yıl içerisinde 13 milyon 700 bin araç üretti.


Bochum şehrinde yıllardır endişeli bekleyiş kapanma kararıyla yerini hüzne bıraktı. Kapanan fabrikanın yerinin DHL şirketi tarafından satın alındığı, Almanya’nın en büyük deposu...