14 / 05 / 2024

ördekçi gölü deresi taştı

ördekçi gölü deresi taştı

İstanbul Ümraniye Esentepe Mahallesi, yağan şiddetli yağmurdan en çok etkilenen yerler arasındaydı. Islah edilmeyen Ördekçi Golu Deresi'nin tasması sonucu birçok ev ve işyerini su bastı..

Gül Proje Basın Ekspres'te faizler sıfırlandı!

Ekspres'te faizi yıl sonuna kadar sıfırladı Gül Proje, Basın Ekspres Yolu'nda hayata geçirdiği Gül Proje Express'te yeni bir kampanya başlattı.

Gül Proje Express satışta! Metrekaresi 4 bin 380 TL'ye!

2016 yılını ‘proje yılı’ ilan eden Gül Proje, Basın Ekspres Yolu’ndaki yeni projesi 'Gül Proje Express’i hayata geçiriyor. Ön talep sürecinin devam ettiği 'Gül Proje Express', 4 bin 380 TL'den başlayan metrekare fiyatıyla yatırımcıya en uygun koşulları sunuyor.

Gül Proje Express lansmanı 28 Eylül'de!

Türkiye’nin köklü inşaat şirketlerinden Gül Proje’nin, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki en önemli lokasyolardan biri olan Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçireceği ‘Gül Proje Express’ projesinin basın lansmanı 28 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği planlama aşamasında başlamalı ve sağlık ve güvenlik koordinatörü atanması gerekiyor. Peki, inşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri daha etkin yürütülmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “İş kazalarının önlenebilmesi için iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi gerekir” dedi.

Sapanca Gölü için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Gül Proje ‘Şehir merkezi’ için kesenin ağzını açtı!

İnşaat sektöründe 30 yıllık geçmişe sahip Gül Proje, Emlak Konut'un Türk Telekom Arena yanındaki arazisi için verdiği 1,3 milyar liralık toplam teklifiyle dikkatleri çekti.

Hilti güçlü kırma özelliği olan TE 3000 AVR makinasını geliştirdi!

Global inşaat endüstrisine ileri teknoloji çözümler sunan Hilti’nin bugüne kadar geliştirdiği en güçlü kırıcı makinesi olan TE 3000 AVR, saatte 6 tona kadar beton kırma potansiyeli ile dikkat çekiyor.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik!

İşyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek i sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik 29 Haziran 2015 tarihinde 29401 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte esaslar...

Acıgöl'de arıtma tesisi İçin imar planı onaylandı!

Nevşehir Acıgöl'e bağlı Karacaören köyünde kurulması planlanan arıtma tesisi için İl genel meclisi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını onayladı.

2001 yılında Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış!

2001 yılında bir zamanların sayfiye yeri olan Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış. Gölün kirlenmesinin en büyük nedeni Küçükçekmece ve çevresindeki yerleşim birimlerinin tüm ev atıklarının göle bırakılmasıymış.

Zonguldak Gülüç'te sahil projesi başlıyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, projesi tamamlanan sahil projesine başlayacaklarını söyledi. Gülüç Deresi’nin etrafına Gülüç Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışmaları yapılacak.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nın içme suyuna kavuşması için çalışma başlatıldı. Gürpınar Belediyesi, Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.

ördekçi gölü deresi taştı Haberi

ördekçi gölü deresi taştı

İstanbul'da yaşanan şiddetli yağış, vatandaşmSm lara zor anlar yaşattı. Ümraniye başta olmak üzere İstanbul'un bazı semtlerinde dere taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yoğun yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Sancaktepe ve Ümraniye arasında kalan Esentepe Mahallesi yağmurdan hemen sonra sulara gömüldü. 


Ördekçi Gölü Deresi yatağının ıslah edilmediği ve derenin çevresine yapılan konutların dere yatağını daralttığı iddia ediliyor. Aynca derenin akış yönünün dere yatağı üzerine inşa edilen site nedeniyle değiştiği ifade ediliyor. 20 yıldır bölgede oturduğunu söyleyen Caner Aydın, yaşanan problemi Ördekçi Gölü Deresi yatağının daraltılmasına bağlıyor. Mahallenin altyapısının eksik olmasıyla beraber birçok yeni konut ve site inşa edildiğini belirten Aydın, dere yatağına yapılan sitelerin dereyi daralttığını iddia ediyor. Caner Aydın, "Derenin üstünde koruyucu bir mazgal bile...