05 / 05 / 2024

ordu demiryolu ağı

ordu demiryolu ağı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Weltew Home 90. mağaza sayısına ulaştı!

Pandemi dönemine rağmen yatırımlarını son sürat sürdüren Weltew Home, Ordu’da açtığı yeni mağazası ile yurt içinde 90. mağaza sayısına ulaştı.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Çin, 2020’de demiryolu ağını 4 bin kilometre büyütecek

Çin, demiryollarının inşaat faaliyetini sürdürecek ve bazı projelere öncelik verecek. Çin ayrıca demiryolu şebekesini, 2020 yılında 4 bin km daha uzatmayı öngörüyor...

İzmir'de demiryolu ağları genişleyecek!

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, projelerini ve İzmir üzerine tartışmaları anlattı. Zeybekci, yeni dönemde hayata geçirilecek projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Gülben Ergen 38. anaokulunu Ordu’da açıyor!

Kurucusu olduğu ‘Çocuklar Gülsün Diye’ isimli dernekle şimdiye kadar Türkiye’nin dört bir yanında 37 okul açan Gülben Ergen’den yeni anaokulunu Ordu’nun Kumru ilçesinde açıyor.

Vakıf Katılım'ın Ordu şubesi açıldı!

Vakıf Katılım'ın Ordu şubesi düzenlenen törenle açıldı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Vakıf Katılım'ın açılışında konuştu.

Ordu'da Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edildi!

Ordu'da Ağustos ayında temeli atılan Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edilerek ulaşıma açıldı. 8 Ağustos'ta aşırı yağışlar sonucu yıkılan köprüde çalışmalar tamamlandı.

Türkiye hızlı tren ağlarıyla donatılıyor!

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren"le tanışırken giderek genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yeni bir döneme giriş yapıldı. 

Ordu Yeşil Yol projesinde çalışmalar tam gaz!

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile model bir Ordu inşa etmeyi hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!

Anadolu yakasının önemli bir merkezi olan Pendik, kara yolundan hava ulaşımına, marinadan demiryolu ağına kadar ulaşım seçenekleriyle konut üreticilerinin gözde adresi oldu.

Ordu Gençağa Kalesi turizme kazandırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

ordu demiryolu ağı Haberi

ordu demiryolu ağı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Türkiye'ye yılda yaklaşık 3 milyar dolar döviz girdisi sağlayan fındığa devletin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin toplam fındık üretiminin üçte birinin Ordu'da gerçekleştirildiğini belirten Şahin, ulaşım ağlarındaki eksiklikler nedeniyle bu üretimin kayıtsız kaldığını bildirdi. Geçen yıl tamamlanan havalimanının kente büyük canlılık kattığını dile getiren Şahin, özellikle denizyolu ve demiryolu ağlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Dünyada üretilen fındığın ise dörtte birinin yine Ordu'da yetiştirildiğini ifade eden Şahin, "Bugün ilimizde büyük bir ulaşım problemi var. İlimizdeki mevcut limanlar konteyner taşımacılığına...