29 / 04 / 2024

ordu heyelan riski

ordu heyelan riski

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, bir mahalledeki heyelan riski sebebiyle bazı evlere nakil kararı verildi.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan sonrası yıkılma riski taşıyan bina için tahliye kararı alındı. 

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ordu’nun Aybastı sakinleri yeni konutlarını bekliyor!

Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 1.5 sene önce yaşanan heyelan nedeniyle birçok vatandaş evsiz kalmıştı. Evsiz kalan mahalle sakinleri TOKİ’nin gelecek yıl teslim edeceği evleri bekliyor.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

ordu heyelan riski Haberi

ordu heyelan riski

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ordu'nun Fatsa ilçesinde, bir mahalledeki heyelan riski sebebiyle bazı evlere nakil kararı verildi.

Alınan bilgilere göre, İnönü Mahallesi'nde bazı evlerin duvarları yıkıldı ve çatlaklar oluştu, arazilerde ise yarıklar meydana geldi.

Bunun üzerine olayın gerçekleştiği bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Ekiplerin mahallede yaptığı incelemeler sonrasında bazı evlerle ilgili nakil kararı alındı. 

Söz konusu evlerden 6'sında ikamet edenler de yakınlarının yanına gönderildi.

Bu arada, ailelere kira yardımı yapılacağı da belirtildi. Diğer bir yandan, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı da söz konusu mahallede incelemelerde...