19 / 05 / 2024

ordu içme ve kullanma suyu kaynakları

ordu içme ve kullanma suyu kaynakları

TÜİK 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor...

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Fındıkta işçi yevmiyesi ve diğer ücretler belli oldu! 2023 işçi yevmiyesi ne kadar oldu?

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, hasadı yaklaşan fındık ile ilgili işçi yevmiyesi ve diğer ücretleri duyurdu.

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.

Aziz Torun: Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme şirketlerinden kira almıyoruz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme bölümünde olan şirketlerden kira almıyoruz" dedi ve "Perakende markalarında da kiraları yarıya indirdik" açıklamasında bulundu.

Yeme-içme sektöründen kira, icra ve iflas çağrısı!

Genelgeyle kapatılan yeme-içme işletmelerine kamu bankaları icra takibi başlattı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Bir taraftan kamu kapatacak, bir taraftan da kamu bankası borcunu öde diyor. Neyle ödeyeceğim? Yazarkasamda kilit var" dedi. 

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Beykoz Ortaçeşme ve Çamlıbahçe sakinlerine tapu müjdesi!

Beykoz Belediyesi tarafından Ortaçeşme ve Çamlıbahçe Mahallelerinde 2B tapusunu almaya hak kazanan vatandaşlar için tapu teslim töreni gerçekleştirildi.

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması Yönetmeliği!

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

ordu içme ve kullanma suyu kaynakları Haberi

ordu içme ve kullanma suyu kaynakları


Yerüstü su kaynaklarıyla dikkat çeken Ordu’da bulunan belediyelerin içme ve kullanma suyunu daha çok yer altından sağladığı belirlendi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor.


Ordu’nun büyükşehir olmadan önce gerçekleştirilen istatistiklere göre, Ordu’nun kullandığı içme suyu miktarı yaklaşık 40 milyon metreküp olarak belirlendi. Belediyeler sorumlu oldukları nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için kaynak, gölet, akarsu ve yeraltından su temin ediyor. Buna göre, il genelinde yeraltında çekilen su miktarı 22 milyon metreküp olarak belirlenirken, gölet ve akarsulardan 17 milyon metreküp, kuyulardan ise 15 milyon metreküp su çekildiği kaydedildi.


İstatistiklere göre, en çok yeraltı suyu alarak arıtma yoluyla...