18 / 05 / 2024

ordu karadeniz yolu projesi

ordu karadeniz yolu projesi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hazırladıkları bir diğer projenin "Gökyüzünde Seyahat Başlıyor" Projesi olduğunu, söz konusu proje ile Karadeniz'in yaylalarını teleferikle birbirine bağlayacaklarını ifade etti.

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde son durum ne? 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye'de başlatılan Bisiklet yolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Arapların Ordu'da fındık bahçesi alımı 100 dönüme ulaştı!

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, o binalar için harekete geçti!

Karadeniz  kıyısında, yeşille mavinin buluştuğu noktada yer alan Ordu'da, 3 blok halinde yükselen, 17'şer katlı gökdelen inşaatları için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ordu'daki ters evi 4 günde 4 bin kişi ziyaret etti!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde inşa edilen Ters Ev'in 4 günde 4 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

RAMSEY ve KİP’ten Ordu'ya yeni mağaza!

RAMSEY ve KİP’i bünyesinde barındıran Gürmen Group, Karadeniz’in en gözde şehirlerinden Ordu’da 2006'da açtığı mağazasını yeniledi.

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ordu Çevre Yolu'nda hazırlıklar tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ilk etabının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Ordu Çevre Yolu'nda incelemeler yaptı.

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

ordu karadeniz yolu projesi Haberi

ordu karadeniz yolu projesi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Beş mega projemizin hayata geçmesiyle birlikte Ordu göç veren değil, göç alan bir kent olacaktır" dedi.


Kurtulmuş, bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla Ordu'da hayata geçirmeyi planladıkları "5 mega proje"yi kamuoyuna tanıttı. 


Ordu'da hedeflerinin 5 milletvekilliğini alarak 5'te 5 yapmak olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu hedeflerini de 5 mega proje ile süslemek istediklerini söyledi. 


Kentte dolaştıklarında insanların kendilerinden en çok iş isteğinde bulunduklarını anlatan Kurtulmuş, hazırladıkları her bir projenin kendi içerisinde istihdam sağlayacağını kaydetti. 


Projeler hakkında bilgiler veren Kurtulmuş, "Ordu Rayında İşler Yolunda" Projesi ile tanıtıma başlayarak, Ordu-Giresun Havalimanı ile kent merkezi arasında raylı sistem kuracaklarının müjdesini verdi.


Söz konusu projenin Ordu'nun modern ve çağdaş bir ulaşıma kavuşmasını amaçlayan bir proje olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Özellikle havalimanımızın hizmete girmesinden sonra Ordu'nun ilerleyen...