21 / 05 / 2024

Ordu Melet Irmağı

Ordu Melet Irmağı

Danıştay, Ordu İdare Mahkemesinin kararını onayarak ek atık barajının Çevre Etki Değerlendirmesine tabi olması gerektiğine oybirliğiyle karar verdi.

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu Belediyesi'nden yeni yaşam merkezi projesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Civil Irmağı’nın denizle birleştiği Mostar Köprüsü ve mahmuzların bulunduğu alanda yeni bir yaşam merkezi ve restoran projesi hayata geçirilecek. Projelerle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Ordu Melet Park Projesi'nde çalışmalar başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Durugöl Mahallesi'nde inşa edilecek "Melet Park Projesi" için çalışmalara başladı. Söz konusu proje 130 milyon liraya mal olacak.

Ordu Melet Park Projesi'ne ilk kazma vuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 32 yıl boyunca çöp alanı olarak kullanılan bölgede bir mega projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir 130 milyon TL maliyetindeki Melet Park Projesi için çalışmalara başladı.

Ordu Civil Irmağı Projesi’nde ikinci etap tamam!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu ilçesinden geçen Civil Irmağı çevresinde başlattığı İkinci Etap Çevre Düzenleme Projesi tamamlandı.

Ordu'nun batı ve doğu bölgeleri Meletpark'la birleşecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ''Melet Irmağı ile Karadeniz'in birleşim noktasında dalgakıran ve mendirekler yardımıyla bir iç deniz bölgesi oluşturup bu bölge içerisinde marina, otel ve kültür merkezi oluşturulacak'' dedi.

Ordu Civil Irmağı Projesi’nde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sosyal alanlara estetik bir görünüm kazandırmaya devam ediyor. Civil Irmağı 2. Etap Çevre Düzenleme Projesi’nde peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, proje ile Ordu’ya yeni bir yaşam alanı kazandırılacak.

Ordu Civil Irmağı 2. Etap'ta çalışmalar ne durumda?

Kentin en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Civil Irmağı’nın çehresini modern bir görünüme kavuşturmak için Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan Civil Irmağı İkinci Etap Çevre Düzenleme Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Ordu projeleri Samsun İnşaat Fuarı'nda tanıtıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2. Samsun İnşaat 2016 – Yapı, İnşaat Fuarı'nda “ Ordu – Giresun Havalimanı, Çikolata Park, Ünye Limanı, Melet Park Yaşam Merkezi, Çambaşı Kayak Merkezi” gibi birçok projeyi 4 gün boyunca sergiledi.

Ordu Büyükşehir projeleri inşaat fuarında görücüye çıkıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, fuarda 40 m2 lik standda “ Ordu – Giresun Havalimanı, Çikolata Park, Ünye Limanı, Melet Park Yaşam Merkezi, Çambaşı Kayak Merkezi” gibi birçok projeyi 4 gün boyunca sergileyecek.

Ordu Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en büyük projeleriyle Cannes'a çıkarma yaptı. Ordu, yaklaşık değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesini tanıttı. Projeler arasında 120 milyon liralık Melet Irmağı Projesi dikkat çekti.

Ordu Civil’de ikinci etap ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan “Civil Irmağı İkinci Etap Çevre Düzenleme Projesi”nin ihalesi gerçekleştirildi. Kentin en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Civil Irmağı, bu proje ile birlikte büyük bir değişim yaşayacak.

Turnasuyu Deresi'nin suyu 7 kilometrelik tünelle taşınıyor!

Ordu Kabadüz' den geçen Turnasuyu Deresi' nin suyu 7 kilometrelik tünelle 'Darıca 2' adlı HES'in kullanması amacıyla Melet Irmağı' na taşınıyor. İnşaat 2 yıldır devam ediyor...

Ordu Melet Irmağı Haberi

Ordu Melet Irmağı

Danıştay, Melet Irmağı’na karışan maden arıtma kimyasalı nedeniyle Altınordu’da su kesintilerine neden olan Zamantı Maden’in ek atık barajı için aldığı “ÇED gerekli değildir” kararını bozdu.


Kabadüz ilçesi Akgüney mahallesinde faaliyet gösteren kurşun, bakır, çinko zenginleştirme tesisi bünyesinde ek atık barajı projesi için Ordu Valiliği “ÇED Gerekli Değildir” kararı vermişti.  Gül Ersan, Sevgi Aydın ve Coşkun Türkeli isimli yurttaşlar kararın iptali için dava açmış, tesisten çıkan atıklardan alınan numunelerin laboratuvar analizi sonucu;  siyanür, ph ve zehirlilik seyrelme faktörü sınır değerden yüzde 20 daha fazla çıkmıştı.


Bunun üzerine de Ordu İdare Mahkemesi doğal ortama tehlikeli atık deşarj ettiği anlaşılan tesisin bünyesindeki ek atık barajı projesi için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline karar vermişti. Ordu Valiliği ve Zamantı Madencilik’in kararı temyiz etmesi üzerine...