15 / 05 / 2024

ordu osmaniye arası kaç km

ordu osmaniye arası kaç km

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, ilk kez Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen, yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz - Akdeniz Yolu' nun 2015 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi...

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Ordu'nun yeni otogarı hizmete açıldı!

Ordu'da modern mimariyle inşa edilen Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali hizmete açıldı.

Ordu Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali 1 Aralık'ta açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi trafiğin rahatlatılması için yapılan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, 1 Aralık'ta hizmete açılıyor.

Ordu'da inşaatı bitmeyen otogarın maliyeti 2 kat arttı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yönetimin temelini attığı ve 2 yılda tamamlanması planlanan 25 milyon TL'lik şehirler arası otobüs terminali, zamanında bitmeyince maliyeti de 2 katına ulaştı. Başkan Hilmi Güler, belediye meclisinden 3'üncü kez borçlanma yetkisi istedi.

Ordu Boztepe'de dönüşüm tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli seyir terasları arasında yer alan Boztepe’de değişim yaşatacak projeleri sürdürüyor.

Osmaniye'de arazi kavgası: 1 ölü 3 yaralı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

Ordu'da arazi kavgası: 4 yaralı!

Ordu'nun Gölköy ilçesinde akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı.

Ordu'da arazi anlaşmazlığı kavgası: 2 ölü!

Ordu Akkuş'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada 2 kişi hayatını kaybetti. Ölen kişilerin aileleri arasında da 17 yıl önce yaşanan bir cinayet nedeniyle husumet olduğu öğrenildi...

Ordu'daki Ters Ev'e yoğun ilgi!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin özgün projeleri arasında yer alan Ters Ev Ordu'nun cazibe merkezlerinden biri olacak.

Ordu Boztepe'nin marka değeri artacak!

Ordu’nun en önemli turizm ve cazibe merkezleri arasında yer alan Boztepe'nin marka değeri yapılan yatırımlarla artacak.

Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor!

Samsun'un Ambartepe ve ilerisindeki Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun Şenbolluk Mahallesi'ni, evler arasından geçen dar yol ayırıyor. 

ordu osmaniye arası kaç km Haberi

ordu osmaniye arası kaç km


Vali Çiftçi, "Bu yol 140 yıllık bir rüya. Tamamlandığında Ordu-Osmaniye yolu 400 kilometre kısalacak, Sivaslılar Karadeniz'e 1.5 saatte inecek" dedi.


Ordu üzerinden İç Anadolu ve Akdeniz'e Karadeniz'in kapılarını açacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi kapsamında Ordu il sınırları içerisinde kalan 88 kilometrelik bölünmüş yolda çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi. Yoldan 5 bölge ve 40 civarında ilin yararlanacağını söyleyen Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Osmaniye arasının 400 kilometreden fazla kısalacağını, yolun tamamlanmasıyla Sivaslıların 1.5 saatte Karadeniz'e ulaşabileceklerini dile getirdi. Vali Çiftçi, "Bu yol aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu'nu Akdeniz Otoyolu'na, GAP Bölgesi'ni en kısa mesafeden Karadeniz'e bağlamakta olup karla mücadelede de maliyetleri düşürecektir. Ordu ile Osmaniye arası otobüsle 18 saat süren yolcuğu yarı süreye indirecektir" dedi.


AVRUPA STANDARDINDA


Vali Çiftçi, Karadeniz - Akdeniz Bölünmüş Yol...