24 / 05 / 2024

Ordu tarihi konak restorasyon

Ordu tarihi konak restorasyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi, Sıtkıcan Caddesi üzerinde yer alan tarihi konağın aslına uygun olarak yeniden yapılabilmesi için rölöve projesi hazırlandı.

TOKİ Ordu 2023 projesi için yeni ihale tarihi belli oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Ordu TOKİ projesinde 112 konut yer alacak.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

Ordu Merkez TOKİ son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu Merkez projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Ordu tarihi konak restorasyon Haberi

Ordu tarihi konak restorasyon


Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi, Sıtkıcan Caddesi üzerinde yer alan tarihi konağın aslına uygun olarak yeniden yapılabilmesi için rölöve projesi hazırlandı.

Son derecede hasarlı olan konağın etrafında oluşturduğu tehlikelere karşı daha önce bölgeyi koruma altına alan Büyükşehir Belediyesi, konağın tamamen yıkılma ihtimaline karşılık mimari yapısını ve özelliklerini kayıt altına almak amacıyla çalışma başlattı.

PROJE KURUL TARAFINDAN ONAYLANDI

Kentsel sit alanı içerisinde yer alan ve mülkiyeti özel şahıslara ait olan tarihi konağın daha sonradan aslına uygun bir şekilde restore edilebilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından rölöve projesi hazırlanarak Samsun Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunuldu. Kurul tarafından projenin onaylanmasının ardından konak, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yıkıldı.

 
ASLINA UYGUN...