14 / 05 / 2024

ordu teleferik yolcu sayısı

ordu teleferik yolcu sayısı

Ordu'da 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 2.5 yıl önce yapılan teleferik, faaliyete geçtiği günden itibaren yaklaşık 1.8 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı.

Ordu'daki teleferik 1,8 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı!

Ordu'da 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 2.5 yıl önce yapılan teleferik, faaliyete geçtiği günden itibaren yaklaşık 1.8 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı....

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Karadeniz’in en uzun teleferik projesi Ekim'de açılacak!

Ordu ve Samsun’daki teleferik projelerinden daha uzunu Trabzon'a inşa ediliyor. Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesinin Ekim ayında hizmete açılması planlanıyor.

Ordu teleferik hattında bakım çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen ve Ordu’nun simgelerinden biri olan teleferiğin “22 Bin 500 İşletim Saat Bakımı” kapsamında ikinci etap bakım çalışmalarına başlandı.

Ordu Teleferik hattında ikinci etap bakımları başlıyor!

Ordu’nun simgelerinden olan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen teleferiğin “22 bin 500 İşletim Saat Bakımı” kapsamında ikinci etap bakım çalışmaları, 17 Ekim – 15 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak.

İzmir Selçuk'a teleferik geliyor!

İzmirli oda ve borsa başkanlarının Selçuk Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantısında turizm masaya yatırıldı. Yolcu, "Teleferik projesi ekolojik dengeyi dikkate alan bir projedir." dedi.

Ordu Boztepe'de çarpık yapılaşmanın önüne geçilmeli!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, en önemli mesire ve turizm alanı, teleferik ile her yıl on binlerce insanın ziyaret ettiği 500 metre yüksekliğindeki Boztepe'nin çarpık yapılaşmaya karşı korunması gerektiğini belirtti.

Ordu'ya 30 kilometrelik teleferik hattı kurulacak!

Ordu'da kurulacak 30 kilometrelik teleferik hattıyla, sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkılabilecek. Ordu'da daha önce teleferik projesi 530 rakımlı Boztepe'ye yapılmıştı.

Ordu'da çivisiz mescit ibadete açıldı!

Ordu’ya yaz döneminde gelen yerli ve yabancı turistlerin Boztepe’de veya teleferik alt istasyonu civarında ibadet ihtiyacına cevap vermek amacıyla mescit inşa edildi. İşte mescidin özellikleri...

Balçova Teleferik yarın hizmete giriyor!

Aşırı sıcaklar ve kısa sürede beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması nedeniyle periyodik bakımı öne alınan Teleferik tesisleri, yarından itibaren (25 Ağustos Salı) yeniden hizmete başlıyor.

Ordu'yu 'Yaylalara Teleferik' projesi gelişitirecek!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yaylalara teleferik" projesinin Ordu'ya ekonomik anlamda getirileri olacağını belirterek, Ordu'nun artık teleferik kenti haline geleceğini söyledi.

2000 yılında Haliç'ten Piyer Loti'ye teleferik!

2000 yılında Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısından Piyer Loti tepesine yolcu taşıyacak teleferik için kolları sıvamış. Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yerleştirilecek teleferik 145 milyar liraya mal olacakmış.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk günde 535 yolcu seyahat etti!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk, dünyanın deniz üzerine dolguyla yapılan üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'da açılışın yapıldığı ilk günde 12 uçakla, bin 535 yolcu seyahat etti.

ordu teleferik yolcu sayısı Haberi

ordu teleferik yolcu sayısı

,

Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için 2 bin 350 metrelik ;mesafeye kurulan 21 kabinli teleferiğin; kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. 9 milyon liraya mal olan teleferik istasyonu kurulduktan sonra kenti ziyaret eden ve kentte konaklayan turist sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Başkan Torun, "Daha önceki yıllarda tur otobüsleri Karadeniz gezisine çıkıp Ordu'yu ziyaret ettikten sonra konaklamadan gidiyordu. Şimdi ise turlar Ordu'da konaklıyor, teleferikle Boztepe'ye çıkıyor, kentimizi geziyor. Teleferiğin turizme katkısı ortada"...